Novi Zeland prvi otvara tribine za navijače, Super Rugby liga igrat će se pred gledateljima

Ponedjeljak, 08. lipnja 2020. 09:51 Napisao/la  SC
Rugby momčadi na Novom Zelandu igrat će pred punim tribinama
Rugby momčadi na Novom Zelandu igrat će pred punim tribinama

Novozelandskim navijačima i ljubiteljima ragbija bit će dopušten dolazak na stadione u nastavku prvenstva Super Rugby koje će se ipak održati u skraćenom obliku, objavili su organizatori.

- Super Rugby Aotearoa bit će prvo profesionalno rugby natjecanje u svijetu na kojem će, kada se nastavi u subotu u Dunedinu, biti dopušten masovan povratak navijača u eri covid-19, navodi se u priopćenju Novozelandske rugby federacije.

To natjecanje je skraćena verzija Super Rugbyja u kojem su se, prije nego je u ožujku prekinuto zbog pandemije koronavirusa, natjecale momčadi s Novog Zelanda, Australije, Južnoafričke Republike, Argentine i Japana.

Prvenstvo Super Rugby Aotearoa okupit će samo pet novozelandskih momčadi.

- Nevjerojatno smo ponosni i zahvalni što smo prvo sportsko profesionalno natjecanje u svijetu koje je u poziciji da omogući svojim momčadima da igraju pred navijačima, izjavio je direktor novozelandskog rugby saveza Mark Robinson.

Natjecanje Super Rugby Aotearoa trebalo se prvotno održati bez gledatelja, no novozelandska vlada je u ponedjeljak objavila ukidanje ograničenja u zemlji zahvaljujući uspješnoj borbi protiv koronavirusa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.