NFL: San Francisco i Baltimore za Super Bowl, braća Jim i John Harbaugh na suparničkim klupama

Ponedjeljak, 21. siječnja 2013. 09:31 Napisao/la  SC

AFC: New England Patrisots - Baltiimore Ravens 13:28. NFC: Atlanta Falcons - San Francisco 49ers 24:28

Baltimore Ravensi i San Francisco 49ersi igrat će u Super Bowlu XLVII 3. veljače u New Orleansu! Ravensi su osvojili AFC diviziju iznenadivši favorizirane New England Patrisotse 28:13, dok je San Francisco 49ers osvojio NFC diviziju izbacivši Atlanta Falconse 28:24.

Susret će biti tim zanimljiviji budući da će se na suparničkim stranama naći braća Harbaugh, Jim na klupi 49ersa i John na klupi Ravensa.

San Francisco je izbacio Atlante Falconse u uzbudlljivoj završnici nakon što su gubili 0:17, te ujedno nisu iskoristili priliku za field gol kod 21:24. Atlanta je na kraju kod 24:28 imala napad za pobjedu, ali Matt Ryan nije uspio odvesti svoju ekipu do potrebnog touchdowna.

Colin Kaepernick, quarterback San Francisca, odigrao je sjajnu utakmicu. Činilo se da su Falconsi bili koncentirarni kako će zaustaviti njegove trkačke sposobnosti da su zaboravili da Kaepernick zna i dodati. Tko se sada uopće sjeća trenutka kada je Jim Harbaugh tijekom sezone Alexa Smitha, koji je bio standardni dodavač, odlučio zamijeniti Kaepernickom. Potez koji je San Francisco vjerojatno odveo u Super Bowl.  San Francisco je na kraju pobijedio iako su u četvrtoj četvrtini kod zaostatka 21:24 izgubili loptu nadomak zone touchdowna.

U drugoj utakmici Baltiomre Ravensi su nastavili niz izbaciviši New England Patriotse koji su lani izgubili u Super Bowlu. Iako su sve oči bile uprte u Toma Bradyja, quarterbacka Patriotsa, zvijezda večeri bio je dodavač Ravensa Joe Flacco koji je odigrao odličnu utakmicu. Sjajnu večer imala je i obrana Ravensa koja u drugom dijelu nije dozvolila Patriotsima da postignu niti jedan bod. Super Bowl bit će ujedno prilika da se Ray Lewis, jedan od najboljih obrambenih igrača u NFL-u unatrag 20 godina koji nosi dres Baltimorea, oprosti od ovog sporta na najbolji mogući način.





 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.