MINISTAR JOVANOVIĆ PORUČUJE

Davor Šuker ima moju podršku

Srijeda, 04. srpnja 2012. 15:09 Napisao/la  SC

Tko god naslijedi Markovića ima moju podršku i nadam se da će raditi samostalno, rekao je Željko Jovanović

 

 

 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski olimpijski odbor predstavili su u srijedu program za Olimpijske igre u Londonu. Predstavljanju programa bio je prisutan i ministar Željko Jovanović, a iako su tema bile Olimpijske igre, predstavljanje nije moglo proći bez pitanja o situaciji u Hrvatskom nogometnom savezu odnosno Izvanrednoj skupštini HNS-a zakazanoj u četvrtak na kojoj će Vlatko Marković odstupiti s pozicije predsjednika.

- Kako sada stoje stvari izvjesno je da će predsjednik HNS-a postati Davor Šuker. Tko god naslijedi Markovića ima moju podršku i nadam se da će raditi samostalno, a ne kao lutka na koncu. Što se tiče Šukera, čeka ga puno posla s obzirom na anomalije i probleme u hrvatskom nogometu, rekao je Jovanović, te komentirao probleme vezane uz huligane na stadionima.

– Uskoro ćemo imati sastanak s Ministarstvom pravosuđa i prionuti rješavanju ovog ozbiljnog problema. Ipak, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta može raditi samo na prevenciji, dodao je Jovanović.

Prema riječima ministra Jovanovića ove godine je iz državnog proračuna za potrebe HOO-a osigurano je 110 milijuna kuna. Idući tjedan Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijet će odluku o nagradma za odlijča na Olimpijskim igrama. Prijedlog je da za zlato nagrada za pojedinačne sportove bude 100, srebro 80, a bronca 60 tisuća kuna. Ekipno zlato donijet će svakom pojedincu 85, srebro 68, a bronca 51 tisuću kuna. Dobra vijest je i za trener koji će biti nagrađivani kao i sportaši. Hrvatsku će na OI zastupati rekordan broj od 108 sportašica i sportaša iz 18 sportova.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.