Milka Babović (1928 - 2020): Vrhunska atletičarka i novinarka preminula u Zagrebu

Subota, 26. prosinca 2020. 13:10 Napisao/la  SC
Milka Babović (1928 - 2020): Vrhunska atletičarka i novinarka preminula u Zagrebu

Milka Babović preminula je u 93. godini u Zagrebu.

Bivša atletičarka i televizijska novinarka rođena je 27. listopada 1928. u Skopju, u Zagrebu je živjela od 1948. godine.

Postala je članica Mladosti i atletska reprezentativka Jugoslavije, čak 17 puta bila je prvakinja Jugoslavije, 27 puta rušila je državni rekord u nekoliko disciplina), na EP-u u Bernu 1954. godine bila je peta u utrci na 80 metara s preponama.

Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Zagrebu (1963.) sport i tjelesni odgoj, hrvatski i njemački jezik.

Od 1949. godine bavila se sportskim novinarstvomm, prvo kao suradnica u tiskovinama, kasnije na Radio Zagrebu, od 1957. godine radila je na Radio televiziji Zagreb, preteči današnjeg HRT-a.

Kao televizijska komentatorka pratila je najveća svjetska sportska natjecanja i postavila nove standarde u televizijskom novinarstvu, specijalizirala se za atletiku, klizanje, gimnastiku, veslanje, konjički sport, skijaško trčanje i brzo klizanje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.