OI: Mateja Jelić osvojila prvo zlato za Hrvatsku nakon pobjede u dramatičnom finalu

Ponedjeljak, 26. srpnja 2021. 14:54 Napisao/la  SC

Jelićka osvojila četvrtu medalju za Hrvatsku u u taekwondou i prvo zlato nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Mateja Jelić
Mateja Jelić

Matea Jelić osvojila je zlatnu medalju u taekwondou nakon što je dramatičnoj završnici finala u kategoriji do 67 kilograma pobijedila Britanku Lauren Williams.

Jelićka je osam sekundi prije kraja borbe uspjela izjednačiti (21:21) i odmah nakon toga steći prednost (25:21) dostatnu zlatne medalje.

Hrvatska je osvojila prvu zlatnu medalju na OI u Tokiju, Jelićka je opravdala činjenicu da je bila prva nositeljica olimpijskog turnira.

Aktualna europska prvakinja postala je olimpijska pobjednica, Jelićka je osvojila četvrtu medalju za Hrvatsku u u taekwondou i prvo zlato nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.