PRVO HRVATSKO ODLIČJE Matea Jelić ostvarila plasman u finale kategorije do 67 kilograma, europska prvakinja u taekwondu opravdala očekivanja

Ponedjeljak, 26. srpnja 2021. 10:39 Napisao/la  SC

Splićanka osigurala srebrnu medalju pobjedom protiv Amerikanke Paige McPherson u polufinalu taekwondo turnira

Matea Jelić
Matea Jelić

Hrvatska ima prvu medalju na OI u Tokiju, odličje je osigurala Matea Jelić pobjedom protiv Amerikanke Paige McPherson u polufinalu taekwondo turnira.

Jelićka je europska prvakinja u kategoriji do 67 kilograma, bila je prva nositeljica na olimpijskom turniru, opravdala je očekivanja i osigurala srebrno odličje.

Naša je reprezentativka na samom početku borbe povela sa 5-0, u završnici prve runde povećala svoju prednost na 9-2, da bi u drugoj rundi pobjegla na 14-2.

Za zlato se bori u finalu od 14.30 sati po hrvatskom vremenu, protivnica je Britanka Lauren Williams.

Inače, Splićanka je u prvom nastupu svladala Haićanku Lauren Lee s 22:2, u četvrtfinalu je pobijedila Brazilku Milenu Titoneli s 30:9.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u taekwondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.