KONGRES U OPATIJI Zlatko Dalić i Nenad Gračan u petak govore o tajnama uspjeha u nogometu

Četvrtak, 20. rujna 2018. 09:54 Napisao/la  SC

Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, HNS-a i Europskog udruženja nogometnih trenera

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

 

Ugledni stručnjaci iz svijeta sporta otvorili su međunarodnu konferenciju International Society of Performance Analysis of Sport (ISPAS), koja se od 19. do 23. rujna održava u opatijskom hotelu Ambasador.

Petak, 21. rujna, od 9.45 sati rezerviran je za "Nogometni dan" kada će sudionici Okruglog stola Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha razmijeniti razmišljanja i iskustva o razvoju nogometa u Hrvatskoj i Sloveniji.

Četiri nogometna izbornika zavidnih karijera posjetiteljima konferencije otkrit će vlastiti put do vrhunskih rezultata u svijetu profesionalnog nogometa.

Četvorici stručnjaka na Nogometnom danu pridružit će se i brojni drugi domaći stručnjaci i treneri.

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk govorit će o procesu selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavit će utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govoriti o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok će kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govoriti o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu.

Tu je i analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza.

- Čast mi je da smo po drugi put domaćini ISPAS konferencije. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Udruženjem nogometnih trenera okupljamo zaista najveće stručnjake koji će nam otkriti sve o notacijskoj analizi izvedbe u profesionalnom sportu, izjavio je prof. dr. sc. Goran Sporiš ispred organizacijskog odbora konferencije.

Na otvaranju konferencije, brojnim sudionicima iz cijelog svijeta obratili su se osnivač i predsjednik Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Mike Hughes, direktor Međunarodnog udruženja za analizu izvedbe u sportu Nic James, dekan fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Crnoj Gori Stevo Popović te dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević.

Zanimljivo uvodno predavanje održao je Nic James na temu perspektiva analize performansi sportaša.

- Ponosni smo što nas je ISPAS konferencija prepoznala kao kvalitetne organizatore. Dobili smo privilegiju da po drugi puta budemo domaćini konferencije koja u Hrvatsku dovodi više od 450 sudionika iz više od 36 zemalja. Istaknuo bih i odličnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom. Ovdje će se okupiti nogometni izbornici svih mlađih dobnih kategorija, a pridružit će nam se i naš proslavljeni izbornik Zlatko Dalić koji će uz svoje stručnjake iznijeti brojne zanimljivosti, izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Tomislav Krističević.

Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Europskim udruženjem nogometnih trenera.