JOVANOVIĆ NAŠAO KRIVCA

Glavni tajnik HOO-a odbio dostaviti iznos plaće

Ponedjeljak, 11. veljače 2013. 16:52 Napisao/la  I. V.

Razriješili smo nesporazum koji je svojim bahatim ponašanjem prouzročio Josip Čop, kaže ministar Jovanović

- Održao sam sastanak sa predsjednikom Matešom i razriješili smo nesporazum koji je svojim bahatim ponašanjem, što mu nije prvi put, prouzročio Josip Čop. Sigurno tome nije razlog briga za sportaše, nego njegov osobni interes, izjavio je ministar Željko Jovanović za Index.

 

Dakle, blokadu priliva sredstava iz državne blagajne na račun HOO-a uvjetovao je Josip Čop, dugogodišnji glavni tajnik HOO-a. Čop je odbio Ministarstvu dostaviti iznose plaća zaposlenika HOO-a.

 

- Sredstva namijenjena sportašima za njihove stipendije, pripreme i ostale aktivnosti nisu bila upitna, već na ovaj način želimo spriječiti da se i jedna lipa previše iz sredstava namijenjenih sportašima troši na plaće zaposlenih, npr. glavnog tajnika, kaže Jovanović.

 

Zahtjev ministra Jovanovića ima uporište u materijalnim troškovima HOO-a. Od 123 mil. kuna kojima raspolaže HOO, oko 24,5 mil. kuna troši se na zaposlene. Resornog ministra zanimaju plaće zaposlenih na čelu s glavnim tajnikom, koji je ministrov zahtjev odbio kao neutemeljeno miješanje u unutrašnji ustroj nevladine organizacije.

 

Nakon sastanka Mateše i Jovanovića dogovoren je model po kojemu će Čop opravdati svaku zarađenu lipu.

 

- HOO će dostaviti sistematizaciju radnih mjesta s koeficijentima i pripadajućim koeficijentima, kaže Jovanović uz napomenu da isto moraju učiniti svi koji plaće namiruju iz državnog proračuna.

Dakle, Josip Čop ispao je jedini krivac sve nesporazume između HOO-a  i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Možda i zato što je na mjesto tajnika HOO-a došao iz nogometa, Čop je nekadašnji igrač Zagreba i bivši tajnik HNS-a.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.