Ivica Kostelić u posljednjoj utrci karijere završio na 37. mjestu slaloma na SP u St. Moritzu

Nedjelja, 19. veljače 2017. 11:38 Napisao/la  SC

Kostelić je startao 54-ti i zauzeo je 46. mjesto u prvoj vožnji s vremenom 49.93, i 3.50 sekundi zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom

Hrvatski skijaš Ivica Kosteći odvozio je posljednju utrku karijere, slalom na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu i završio na 36. mjestu.

Kostelić je u prvoj utrci startao 54-ti i zauzeo je 46. mjesto u prvoj vožnji s vremenom 49.93, i 3.50 sekundi zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom.

U prvoj utrci Matej Vidović spuštao se s brojem 31 i za vodećim zakasnio 2.83 sekunde, što mu je bilo dovoljno za 40. mjesto, a Istok Rodeš s brojem 39, ima 2.85 sekundi slabiji rezultat od lidera i 41. poziciju.

Na Svjetskom prvenstvu nema eliminacija nakon loše prve vožnje te su Kostelić i ostali hrvatski skijaši vozili i drugu vožnju.

Do nastupa na mjestu gdje je prije 14 godina postao svjetski prvak, sada već umirovljenik (37) došao je na mala vrata, 15. mjestom u kvalifikacijama.
Upravo u švicarskom zimovalištu Kostelić je prije 14 godina osvojio jedino svjetsko zlato i to također u slalomu, tako da nema ljepšeg mjesta i discipline za posljednju utrku u karijeri.

Iako je Ivica veteran na kraju puta profesionalnog sportaša, nije bio najstariji u kvalifikacijama u kojima je izborio nastup, jer 20 godina više ima legendarni Hubertus Von Hohenlohe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.