Grad Zagreb za 30 posto smanjio izdvajanja za klubove i ukinuo potporu za vrhunski sport

Petak, 21. studenog 2014. 19:07 Napisao/la  SC

Ukidanjem  stavke potpora za vrhunski sport, Dinamo, Prvo plinarsko društvo Zagreb, Mladost, Lokomotiva, Cibona i Cedevita sljedeće godine neće više biti u povlaštenom položaju

Prema prijedlogu proračuna Grada Zagreba ukida se stavka potpora za vrhunski sport što znači da Dinamo, Prvo plinarsko društvo Zagreb, Mladost, Lokomotiva, Cibona i Cedevita sljedeće godine neće više biti u povlaštenom položaju. Ti su klubovi prema spomenutoj stavci prošle godine podijelili 5,1 milijun kuna, što je kap u moru njihovih troškova. Međutim, 2010. godine prema istoj stavci istim je klubovima raspoređeno 19 milijuna kuna od čega je Dinamo dobio oko 6,5 milijuna kuna. Kasnije su izdvajanja smanjena, a sada su ukinuta.

Zagrebačke sportaše više brine što su ove godine za razvoj sporta koristili 336,6 milijuna kuna, dok se sljedeće godine izdvajanja biti smanjena za 50 milijuna kuna. Za javne potrebe sportu, koji se financiraju svi sportski klubovi u gradu, izdvojit će se 110 milijuna kuna ili oko 30 milijuna kuna manje nego lani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.