EP u streljaštvu: Marija Marović viceprvakinja u gađanju zračnim pištoljem

Subota, 02. ožujka 2013. 10:14 Napisao/la  SC

Ovaj sjajan rezultat hrvatska strijelkinja ostvarila je s rezultatom od 198.3 krugova, a uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da je ispred nje bila samo osvajačica srebrne olimpijske medalje iz Londona Francuskinja Celine Goberville

Marija Marović europska je viceprvakinja u gađanju zračnim pištoljem. Ovaj sjajan rezultat hrvatska strijelkinja ostvarila je s rezultatom od 198.3 krugova, a uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da je ispred nje bila samo osvajačica srebrne olimpijske medalje iz Londona Francuskinja Celine Goberville koja je titulu ostvarila s rezultatom 201.5 krugova. Treće mjesto zauzela je Bjeloruskinja Viktoria Čajka s 178.2 kruga.

Iza srebrne hrvatske strijelkinje ostala su tako mnoga velika imena kao što su su Zorana Arunović iz Srbije, sada se već može reći vječita četvrta, te dvostruka europska prvakinja Bobana Veličković, također iz Srbije. Tu je i jedna sjajna Viktorija Čajka iz Bjelorusije te vječna Nino Salukvadze iz Georgije (Gruzije). Do finala nije došla jedna od najboljih strijelaca pištoljem današnjice, Olena Kostević iz Ukraine kao ni Natalija Paderina (Rusija) te Jasna Šekarić (Srbija).

Druga hrvatska predstavnica Vlatka Pervan, krenula je jako loše u meč, točnije prvi metak je opalila prije službenog znaka za start pa joj je upisana nula i kasnije kvalitetne serije nisu uspjele bitno popraviti rezultat niti plasman pa je na kraju osvojila 47. mjesto.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.