EP u boćanju: Brnić u polufinalu brzinskog izbijanja, Marčelja u četvrtfinalu kraljevske discipline

Srijeda, 01. listopada 2014. 23:09 Napisao/la  Valentina Prokić izvješćuje iz Kopra

 Mislim da mogu, ako nastavim ovako igrati, ući u borbu za medaljem kaže Marčelja

Hrvatski reprezentativac Leo Brnić plasirao se u polufinale brzinskog izbijanja na Europskom seniorskom boćarskom prvenstvu u Kopru. Brnić je u četvrtfinalu pogodio drugi rezultat 43/48. Najbolji rezultat djelo je Francuza Alexandera Chirata 44/48. U polufinale su se još plasirali Talijan Mauro Roggero 41/50 i Slovenac Aleš Borčnik 41/47.

Roland Marčelja drugom je pobjedom u grupi osigurao plasman u četvrtfinale u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično. Bio je bolji od Mate Grubišića (BIH) 13:2. Protivnika će doznati danas, ždrijebom.

– Zadovoljan sam svojom igrom. Mislim da mogu, ako nastavim ovako igrati, ući u borbu za medalje, a možda čak i do finala. Naravno, vidjet ćemo i kakav će ždrijeb biti, nadam se da će me pomaziti. No, i ako ne, nije važno, za prolaz treba pobjediti i važna je moja igra, rekao je Roland Marčelja kojemu je ovo premijerni nastup u dresu reprezentacije kada je pojedinačno klasično u pitanju. Marčelja je dosad nastupao u štafeti i u paru.

Leo Brnić i Darijan Živolić ostvarili su najbolji rezultat u kvalifikacijama štafetnog izbijanja pogodivši 55/61. Slovenci Borčnik i Petrič te Talijani Ziraldo i Ferrero u kvalifikacijama su imali isti rezultat 53/59.

Hrvatski par Mario Percan i Tomislav Kolobarić pobjedili su u prvom kolu igre parova estonski dvojac Tiks i Lindvest 13:5, a u drugom su kolu slobodni.

Svoj prvi nastup imao je Tomislav Kolobarić u bližanju i izbijanju u krug. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je nadigrao srpskog reprezentativca Miloša Milakovića 25:23, a u trećem će kolu zaigrati protiv branitelja naslova europskog prvaka Talijana Emanuelea Bruzzonea.

Nenad Tadić bio je uspješan u drugom krugu kvalifikacija u preciznom izbijanju. Tadić je pogodio 30 i borit će se sa još desetoricom za polufinale.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.