NOVI USPJEH VESLAČA

Braća Martin i Valent Sinković europski prvaci

Nedjelja, 16. rujna 2012. 13:58 Napisao/la  SC

Braća Sinković odveslali su savršenu utrku u dvojcu na pariće na EP-u u Vareseu

 

 

 

Braća Martin i Valent Sinković europski su prvaci u dvojcu na pariće. Braća Sinković odveslali su savršenu utrku na dvije tisuće metara u finalu Europskog prvenstva u Vareseu, prednost koju su stvorili kroz prvi dio lako su sačuvali u posljednjih 500 metara. Inače, braća Sinković polovica su četverca koji je osvojio srebno odličje na Olimpijskim igrama u Londonu, a u Vareseu su slavili s vremenom 6:14.25. Srebro su osvojili Talijani Alessio Sartori i Romano Battisti (6:15.17), a broncu Norvežani Nils Jakob Hoff i Kjetill Borch (6.17.78).

Uz odličan rezultat dvojca na pariće, Damir Martin u utrci samaca osvojio je europsko srebro. Nakon petsto metara Martin je bio četvrti, ali je na kraju stigao do drugog mjesta sa 6:57.63 minute, a za pobjednikom Litavcem Mindaugasom Griskonisom zaostao je samo sedam stotinkii!

Odličan dan u Vareseu zaključile su Sonja Kešerac i Maja Anić koje su uzele brončanu medalju u dvojcu bez kormilara. Hrvatski dvojac bio je u borbi za srebrno odličje, ali su s vremenom 7:18.91 s 26 stotinki zaostale za njemačkom posadom.

Hrvatski četverac u sastavu Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čvrljin i Alen Banovac je zauzeo drugo mjesto u finalu B i ukupno je osmi u Europi.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.