Braća Sinković uspješno startala na EP, najbolji hrvatski veslači izborili plasman u polufinale

Petak, 09. travnja 2021. 15:36 Napisao/la  SC
Martin i Valent Sinković
Martin i Valent Sinković

Braća Martin i Valent Sinković pobjedom su otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Vareseu, najbolji hrvatski veslači izborili su plasman u polufinale dvojca bez kormilara. 

Braća Sinković su u kvalifikacijskoj utrci vodili od samog starta, te su bili uvjerljivo prvi u svojoj skupini sa četiri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih Srba. U cilj su ušli s vremenom 6:34.37 koje ih je odvelo direktno u polufinale. Uz Braću Sinković, najbolje vrijeme u svojim skupinama imale su posade Rumunjske (6:34.50) i Italije (6:34.08).

„Pobjeda u prvoj utrci sezone, baš je bio gušt ponovno se utrkivati! Prošle godine su bili samo treninzi tako da smo jedva dočekali. Bila je dobra utrka, imali smo dobrog protivnika. Srbi su se pokazali vrlo kvalitetnima, ali kontrolirali smo cijelo vrijeme i zadovoljni smo kako je prošlo." – rekao je Valent Sinković.

 

"Baš smo zadovoljni, popravili smo neke stvari od prošle godine i jedva čekamo dalje utrke. Svaka utrka je nova, ne smijemo se opustiti. Za sada ide dobro, ali trebamo to pokazati i u sljedeće dvije utrke i dati najbolje od sebe." – rekao je Martin Sinković

Polufinalna utrka na rasporedu je u subotu, 10. travnja u 11:17 h

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.