Braća Sinković u izboru FISA-e nominirani za najbolju posadu godine

Utorak, 15. listopada 2019. 17:44 Napisao/la  SC
Braća  Sinković u izboru FISA-e nominirani za najbolju posadu godine

 

Svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine.

Veliko je ovo priznanje kako braći Sinković, tako i treneru Braliću koji su se našli među najboljima na svijetu još jednom dokazavši da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada veslanje za održivost.

Nagrade najboljima dodijelit će se 22. studenog 2019. u Londonu kada ćemo saznati hoće li braća Sinković dobiti još jednu vrijednu nagradu u svojoj uspješnoj veslačkoj godini.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.

U konkurenciji za svjetsku veslačku mušku ekipu godine našli su se:
· Zhiyu Liu and Liang Zhang, China, Men’s Double Sculls
· Valent Sinkovic and Martin Sinkovic, Croatia, Men’s Pair
· Oliver Zeidler, Germany, Men’s Single Sculls
· Paul O’Donovan and Fintan McCarthy, Ireland, Lightweight Men’s Double Sculls
· Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten and Koen Metsmakers, The Netherlands, Men’s Quadruple Sculls