Paraolimpijske igre: Bivši automobilistički as Alex Zanardi osvojio zlato

Četvrtak, 06. rujna 2012. 18:26 Napisao/la  SC

Zanardi je slavio u biciklističkoj utrci za osobe s invaliditetom u konkurenciji kronometar - H4 na stazi Brands Hatch s vremenom 24:50 minute

Alex Zanardi, nekadašnja zvijezda američke CART serije koji je izgubio obje noge u teškoj nesreći, osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Zanardi je slavio u biciklističkoj utrci za osobe s invaliditetom u konkurenciji kronometar - H4 na stazi Brands Hatch s vremenom 24:50 minute. Nijemac Norbert Mosandl bio je drugi, a Amerikanac Oscar Sanchez treći.

Nekadašnji vozač Jordana, Minardija, Lotusa i Williamsa doživio je 2001. godine stravičnu nesreću na natjecanju CART vozača. Izgubio je kontrolu nad svojom Reynard-Hondom u koju je udario Kanađanin Alex Tagliani, posljedice su bile strašne.

- Najteže je bilo čekati rezultate ostalih natjecatelja jer ulog je bio veliki.  Presretan sam zbog ove medalje, ali ubrzo ću morati pronaći novi izazov, inače će mi biti dosadno, rekao je Alex Zanardi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.