SP Hrvatske odbojkašice stigle u Nizozemsku, u petak prva utakmica

Srijeda, 21. rujna 2022. 14:49 Napisao/la  SC
SP Hrvatske odbojkašice stigle u Nizozemsku, u petak prva utakmica

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u Nizozemsku.

Sati ih dijele do prve utakmice 19. FIVB Svjetskog prvenstva.

Hrvatska otvara prvenstvo utakmicom s Poljskom u petak, 23. rujna, u nizozemskom Anhremu u 18 sati.

Nakon dvadeset godina Hrvatska ima priliku za nove uspjehe.

- Prvi dojmovi su zaista jako dobri i pozitivni. Preostala su dva dana do utakmice s Poljskom. Njih ćemo iskoristit za maksimalnu adaptaciju. Vjerujem da ćemo biti spremni i napraviti jedno malo iznenađenje te u turnir krenuti pozitivno. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se da ćemo na najbolji mogući način prezentirati hrvatsku odbojku na Svjetskom prvenstvu, istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Prvenstvo se u Poljskoj i Nizozemskoj igra od 23. rujna do 15. listopada.

Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska republika, Južna Koreja i Tajland.

- Nakon pet mjeseci rada i priprema stigli smo do šećera na kraju - Svjetskog prvenstva. Ekipa je jako motivirana. Preostaje nam da se pokažemo u najboljem svjetlu, da damo sve od sebe i doguramo što dalje, izjavila je reprezentativka Božana Butigan.

Hrvatska nakon Poljske igra utakmicu protiv Tajlanda 28. rujna u 14 sati, 29. rujna u 17.30 protiv Turske te 1. listopada u 17.30 sati protiv Koreje.

Za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.