Kvalifikacije za SP: Odbojkaši Hrvatske izgubili od Estonije i doživjeli treći poraz

Nedjelja, 05. siječnja 2014. 16:12 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Estonija - Hrvatska 3:1 (25:21, 23:25, 25:17, 25:18)

Kvalifikacije za SP odbojkaša

ESTONIJA - HRVATSKA 3:1

Utakmica 3. kola: Estonija - Hrvatska 3:1 (25:21, 23:25, 25:17, 25:18). Dvorana Ludwigsburg. Gledatelja: 2.400. Suci: Partiainen (Finska), Nederhoed (Nizozemska).

ESTONIJA: Pajusalu, Keel, Pupart 11, Kreek 13, Toobal, Pulk 5, Taht 12, Kollo, Venno 16, Rikberg (L),  Nommsalu, Agantis 11.

HRVATSKA: Žukovski, Sabljak 6, Galić 14, Omrčen 12, Raić, Vulin, Šarčević (L), Ćosić 4, Kovačević 8, Peterlin, Ćuk 3, Močić 2.

Hrvatski odbojkaši izgubili su od Estonije i bez pobjede okončali su kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo. Uoči ogleda protiv Estonije izbornik Igor Šimunčić napravio je neke izmjene, tako je započeo s Marijem Močićem na mjestu tehničara te Matijom Sabljakom, Danijelom Galićem, Ivanom Raičem, Ivanom Ćosićem, Tonijem Kovačevićem i liberom Svenom Šarčevićem.

Jedina svijetla točka susreta bio je drugi set u kojem je malo nedostajalo da Hrvatska prospe teško stečenu prednost kada su Estonci stigli na 23:24.

- Obje ekipe danas su se teško motivirale za ovu utakmicu što se najbolje vidjelo u prva dva seta. Naši problemi su ti da više od pola ekipe trese viroza koja samo prelazi s jednog na drugog igrača. Na sve to sredinom trećeg seta Omrčen je tražio izmjenu zbog boli u koljenu. Tražili smo idealnu šestorku, no teško je to u opisanoj situaciji. Pohvalio bih Močića koji je odlično odradio zamišljeno, izjavio je izbornik Igor Šimunčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.