Kvalifikacije za SP: Hrvatske odbojkašice pobjedom nad Mađarskom otvorile turnir u Rovinju

Petak, 03. siječnja 2014. 21:29 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Mađarska 3:0 (25:20, 25:10, 25:16). Novi izbornik Angelo Vercesi debitirao je pobjedom. Hrvatska u subotu od 20.15 sati igra protiv Francuske

Kvalifikacije za SP odbojkašica

HRVATSKA - MAĐARSKA 3:0

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Mađarska 3:0 (25:20, 25:10, 25:16). Dvorana Gimnazija u Rovinju. Suci: Gnani (Italija), Telo (Albanija).

HRVATSKA: Ušić Jogunica 7, Grbac 2, Topić, Ćutuk 1, Jerkov 14, Miloš 7, Popović 16, Fabris 4, Brčić, Malević (L), Alajbeg, Poljak.

MAĐARSKA: Szakmary 2, Kotel 4, Vacsi, Sandor 12, Talas, Levai (L), Kotel (L), Pallag 9, Szeles 2, Dobi 3, Szombathelyi, Csengeri 2.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija uvjerljivom pobjedom protiv Mađarske otvorila je kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo što se igra u Rovinju. Novi izbornik Angelo Vercesi debitirao je pobjedom.

{jb_blackbox-right}Nizozemska - Francuska 3:0
U drugom susretu prvog dana odbojkašice Nizozemske pobijedile su Francusku 3:0 (25:18, 25:18, 30:28). U subotu od 17.15 sati Nizozemska igra protiv Mađarske, dok će Hrvatska odmjeriti snage s Francuskom od 20.15 sati.{/jb_blackbox-right}

Hrvatske odbojkašice u prvom setu  morale su proći kroz mini krizu sredinom dionice koja je Mađaricama donijela vodstvo 12:14. S obzirom na probleme koje je Hrvatska u određenim trenucima imala u organizaciji napada, mogle su gošće imati i koji poen više, ali individualna kvaliteta održavala je domaćina u igri. Jednom kada je Hrvatska preuzela vodstvo za gošće nije bilo povratka.

Mia Jerkov s dva napada i Sanja Popović blokom donijele su tri poena prednosti (18:15). Uslijedio je period kada je hrvatskim odbojkašicama sve polazilo za rukom. Maja Poljak realizirala je napad nakon odličnog servisa Popović koja je pak u idućem napadu zaradila  poen nakon što je kuhala iz druge linije, a lopta se s(p)retno odbila od vrha mreže na stranu protivnika. Poljak je pak donijela poen za 22:17 kada je u padu lijevom rukom sjajno prevarila gostujući blok.

U završnici seta priliku su dobile Bernarda Brčić i Samanta Fabris, a upravo je Fabris zakucala smeč za prvi set. Hrvatska je u drugoj dionici nastavila gdje je stala u prvoj. Nevjerojatna lakoća realizacije u napadu uz pad u igri u  redovima Mađarske bili su idealan recept za vodstvo hrvatskih odbojkašica 16:8 na drugoj tehničkoj minuti odomora. U međuvremenu je proradio i blok koji je donio nekoliko poena. Hrvatska je nastavila lomiti Mađarsku, a Sanja Popović  zaključila je drugi set s dva neobranjiva servisa.

Ništa se nije promijenilo ni u trećem setu. Hrvatska je dobrom igrom u napadu, čvrstim blokm uz solidan servis brzo pobjegla na 16:12, pa 19:12. Samanta Fabris dodala je dva neobranjiva servisa, a Mađarice su susret zaključile pogreškom na početnom udarcu.

 Fotogalerija www.cev.lu

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.