Hrvatski odbojkaški savez promijenio izbornike ženske i muške reprezentacije

Srijeda, 19. siječnja 2022. 08:58 Napisao/la  SC
Daniele Santarelli
Daniele Santarelli

 Hrvatski odbojkaški savez nije produžio ugovore s dosadašnjim izbornicima ženske i muške reprezentacije Danieleom Santarellijem (40) i Emanueleom Zaninijem (56).

Nakon prošlog ljetnog nastupa obje naše izabrane vrste na Europskom prvenstvu njihovi su ugovori istekli, ali je ostavljen određeni vremenski period za daljnje pregovore o mogućnosti nastavka suradnje.

Ipak, nakon nekoliko mjeseci razgovora odlučeno je da Hrvatski odbojkaški savez neće nastaviti suradnju s dvojicom talijanskih stručnjaka koji su ostavili velikog traga u periodu u kojem su bili na klupi hrvatske ženske i muške reprezentacije i kojima se u HOS-u od srca zahvaljuju na suradnji te žele svaki uspjeh u daljnjoj karijeri.

Daniele Santarelli preuzeo je klupu hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije u jesen 2018. godine, nakon zlata naše izabrane vrste na Mediteranskim igrama u Taragoni.

Tada je ekipu vodio Igor Lovrinov koji je neočekivano nakon uvodnih utakmica podnio neopozivu ostavku pa je reprezentaciju do zlata odveo direktor reprezentacije Frane Žanić, ujedno bivši reprezentativac i trener.

Emanuele Zanini bio je izbornik hrvatske muške reprezentacije od proljeća 2019. godine kada je na klupi zamijenio Ivana Rančića.

Hrvatski odbojkaški savez u danima koji slijede objaviti nova izbornička imena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.