Hrvatski odbojkaši pobijedili Norvešku u kvalifikacijama za EP

Nedjelja, 14. kolovoza 2022. 19:20 Napisao/la  SC
Hrvatski odbojkaši pobijedili Norvešku u kvalifikacijama za EP

Utakmicu 4. kola kvalifikacijske skupine E za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine hrvatska muška odbojkaška reprezentacija odradila je na najbolji mogući način, pobjedom u novoj dvorani u Voldi, nad domaćinom Norveškom rezultatom 3:0 (18, 19, 17).

Nakon dugog puta u Norvešku i kratke prilagodbe, odradili smo jako dobar posao. Dominirali smo sva tri seta i zasluženo slavili. Čeka nas utakmica s Grčkom koja nam je jako bitna. Čestitam momcima, izjavio je nakon utakmice Petar Višić.

Pobjeda je to koja našoj reprezentaciji daje šanse da nakon šest odigranih susreta zauzme prvo mjesto u skupini, koje vodi direktno na EP. Ključan susret u tom pohodu biti će sljedeći, u srijedu 17. kolovoza u Osijeku u 19.00 sati protiv Grčke, od koje su naši u prvom susretu u Glyfadi izgubili 0:3 u utakmici u kojoj su pokazali najlošiju partiju unazad jako puno vremena.

- Od početka do kraja odigrali smo jako fokusirano utakmicu gdje naša pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Okrećemo se utakmici protiv Grčke. Nadam se da će doći što više gledatelja i da ćemo upisati pobjedu, zaključio je Hrvoje Pervan.

- Norvešku će hrvatski odbojkaši pamtiti i po velikoj avanturi, putešestvijama gdje su im usput negdje i pogubili prtljagu, koja je došla konačno na sam dan utakmice, svima osim nesretnom srednjem blokeru Stipi Periću.

No, vjerojatno ih je ta (ne)zgoda i dodatno motivirala pa su protiv Norvežana odigrali bolje no u Osijeku, samim time i pobijedili brže i lakše. Nakon uvodnih 2:0 Norveške, Hrvatska u prvom setu ima 5:2, pa 9:5, 16:11 i 21:13, sve do konačnih 25:18. Ni u drugom nije bilo puno drugačije, Hrvatska se zarana odvaja na 14:10, pa 20:15 te uzima i taj set s 25:19.

Izbornik Cedric Enard igrao je sa svojom provjerenom šestorkom: Višić – Đirlić, Sedlaček – Šestan, Mihalj – Nikačević te libero Pervan, a ulazili su povremeno kao taktičke izmjene i Zeljković, Hanžić i Busak-Vidaković. U trećem setu pokušali su podići agresivnost Norvežani, ali Hrvati su preveliki zalogaj za njih. Gotovo identičnim poenima kroz set (9:7, 20:15) stižu do 25:17 i konačnih 3-0 u setovima, za 76 minuta igre.

Filip Šestan sa 24 poena po službenoj statistici najučinkovitiji igrač na terenu u susretu u koje su naši cijelo vrijeme kontrolirali igru tek po potrebi ubacujući u višu brzinu.

U susretu 4. kola Grčka je još s 3:0 (23, 17, 20) pobijedila Cipar, pa sada vode u skupini s 11 poena, Hrvatska je druga s 9, treći je Cipar s 3 i posljednja Norveška s 1 bodom.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.