EP 2021: Hrvatske odbojkašice saznale protiv koga igraju u Zadru

Petak, 21. svibnja 2021. 00:06 Napisao/la  SC
Samanta Fabris
Samanta Fabris

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija na Europskom prvenstvu igrat će u Zadru u Skupini C s Italijom, Bjelorusijom, Slovačkom, Mađarskom i Švicarskom!

Voljom ždrijeba održanim u Beogradu određene su sljedeće skupine:

Skupina A (Beograd): Srbija, Azerbejdžan, Rusija, Belgija, Francuska, BiH
Skupina B (Plovdiv): Bugarska, Poljska, Njemačka, Španjolska, Češka, Grčka
Skupina C (Zadar): Hrvatska, Italija, Bjelorusija, Slovačka, Mađarska, Švicarska
Skupina D (Cluj): Rumunjska, Turska, Nizozemska, Ukrajina, Finska, Švedska

Prvenstvo počinje 18. kolovoza utakmicama u B i D skupini, a dan kasnije će se igrati prve utakmice u A i C skupini.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igrat će se u Beogradu i Plovdivu, polufinalne utakmice, utakmica za treće mjesto i finale igrat će se u Beogradu.

- Velika nam je čast biti dio ovog natjecanja i sigurno ćemo se potruditi da se svi kod nas osjećaju ugodno. Mi reprezentativke za ovaj ćemo Euro raditi naporno cijelo ljeto, imamo i prije toga Europsku ligu koja će nam pomoći da se što bolje pripremimo. O samoj skupini mogu reći da je za nas dobra, tu je Italija protiv koje nam šanse ipak nisu toliko velike kao protiv ostalih suparnica jer se sa svima njima možemo dobro nositi. Najvažniji će nam biti zdravstveni bilten, a mi ćemo sigurno dati sve od sebe. Nadamo se i mogućnosti prisustva publike na tribinama što bi nama bio dodatni vjetar u leđa, kazala je Samanta Fabris, koja je na ždrijebu izvukla Mađarsku.

- Organizacija Eura je veliko priznanje Hrvatskom odbojkaškom savezu, neizmjerno smo na to ponosni, no isto tako znamo da je i velika odgovornost na svima nama. Europsko prvenstvo je ogroman projekt koji zahtijeva puno rada i truda i nadamo se da ćemo ga okruniti ne samo uspjehom već i nakon godinu dana praznih dvorana omogućiti gledateljima da prisustvuju ozbiljnom sportskom spektaklu u predivnom Zadru. Našim djevojkama želimo svu sreću i uspjeh i nadamo se da će upravo ovo natjecanje biti prekretnica u odbojkaškim rezultatima i da će nas vratiti na puteve stare staze slave gdje naša odbojka i treba biti, rekla je tajnica HOS-a Valentina Bifflin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.