Tonči Stipanović srebrni na Svjetskom prvenstvu lasera

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 18:14 Napisao/la  HJS

Presretan sam, nakon dva europska zlata i niza dobrih rezultata  na SP-u, konačno je došla i ta svjetska medalja, rekao je Tonči Stipanović

Tonči Stipanović osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu Lasera! Prva medalja u povijesti hrvatskog jedrenja na SP-u olimpijskog lakog samca. Prvu medalju za Hrvatsku ikad na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa osvojio je 2009. Ivan Kljaković Gašpić, bio je brončani na SP klase Finn. Samo nekoliko mjeseci kasnije Šime Fantela i Igor Marenić uzeli su zasad naše jedino zlato na svjetskim prvenstvima olimpijskih klasa, u dvojcu 470. Godinu kasnije Fantela/Marenić bili su brončani na SP, lani su ponovili taj uspjeh. Šimi, Igoru i Ivanu sada se pridružio Tonči Stipanović osvojivši srebro na Svjetskom prvenstvu Lasera.

- U četvrtak su na programu bila dva plova, odlično sam odjedrio prvi, bio sam 12., što mi je bilo dovoljno za srebro. Zadnji plov nisam ni jedrio, nisam morao. Presretan sam, nakon dva europska zlata i niza dobrih rezultata na SP konačno je došla i ta svjetska medalja. Bili su teški uvjeti za jedrenje, trebalo je imati puno strpljenja. Ova medalja je nagrada za sav dosadašnji trud i rad, mog trenera Joze Jakelića i mene, i naravno veliki dokaz da radimo dobro na putu prema Olimpijskim igrama – rekao je Tonči Stipanović.

Australac Tom Slingsby još jednom je uzeo svjetsko zlato.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.