Šime Fantela i Igor Marenić vodeći na EP-u za klasu 470, podmornica prošla pored flote!

Subota, 30. lipnja 2012. 20:58 Napisao/la  HJS

U subotu su održana dva plova, prvi su Šime i Igor pobijedili, dok su u drugom bili četvrti

Nakon tri dana natjecanja i šest jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić vode na Europskom prvenstvu za klasu 470!. U subotu su održana dva plova, prvi su Šime i Igor pobijedili, dok su u drugom bili četvrti, što im je bilo dovoljno da preuzmu broj jedan.

- Jak i konstantan vjetar u prvom plovu, vodili smo cijeli plov, grčka posada Kampouridis/Papadodpulos nam je nakratko zaprijetila, ali uspjeli smo se obraniti. Na drugi plov smo malo čekali, nakon što je prošla nevera i nestalo je vjetra. Nakon starta je vjetar zavrtio u desno, okrenuli smo prvu oznaku 15. i radili naporno da bi se probili do četvrtog mjesta. – ispričao je Šime Fantela.

U Subotu je konačno padalo nešto manje kiše, čak se i sunce pojavilo isunce, što bi bila vijest dana, s obzirom na pravi potop prethodnih dana, međutim tu je novost ipak zasjenila pojava britanske podmornice, koja je prošla neposredno pokraj flote! Lovro Ivanov i Marko Carić su i dalje na 22. mjestu. U drugom plovu su kao drugi okrenuli prvu oznaku, ali nisu uspjeli poziciju među vodećima zadržati do kraja.

Ženske posade odradile su tri plova i nadoknadile zaostatak od prvog dana, kada su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta samo jednom odjedrile regatno polje. Enia Ninčević i Romana Župan pete. Danas su dva puta pete prošle ciljem i jednom šeste.

 - Malo lošije nego prošla dva dana, nešto loših odluka, ali smo to kompenzirale brzinom niz vjetar, tako da to rezultatski ne izgleda toliko loše, nadam se da će sutra biti puno bolje – rekla je Romana Župan.

Prve su Britanke Weguelin/Ainsworth.

Još su četiri dana natjecanja preostala, tri dana flotnog jedrenja i plov za odličja za deset najboljih 04. srpnja.