EP u jedrenju: Tina Mihelić srebrna u radialu, Tonči Stipanović zlatni u laseru

Subota, 14. lipnja 2014. 19:34 Napisao/la  hjs.hr

- Na kraju ipak medalja, izvukla sam u zadnji čas. Sretna sam, drugo mjesto je odlično. Rekli smo taman prije europskog da bi bio red ove godine osvojiti medalju

Tonči Stipanović je europski prvak u Laseru četvrti put, Tina Mihelić je osvojila europsko srebro u Radialu, što je njena četvrta medalja u šest godina! Izvrsno osmo mjesto zauzeo je Filip Jurišić. Mario Novak je četvrti u muškom Radialu. Veliko slavlje hrvatskih jedriličara, i to kući u Splitu.

- Na kraju ipak medalja, izvukla sam u zadnji čas. Sretna sam, drugo mjesto je odlično. Rekli smo taman prije europskog da bi bio red ove godine osvojiti medalju i stvarno mogu biti presretna, rekla je Tina Mihelić.

- Bilo je stvarno uzbudljivo jedriti doma, teški uvjeti jučer u tom jedinom plovu koji sam pobijedio, znao sam da se danas vjerojatno neće jedriti, tako je i bilo. Presretan sam, sa svakim naslovom, četvrti zaredom, i to doma, ustvrdio je Tonči Stipanović.

Zadnjeg dana Europskog prvenstva za laseraše u Splitu nije se jedrilo. Kiša i bonaca. Zadnji mogući start je bio predviđen u 16 sati. Suci su čekali do 14.45 sati kada su oglasili da nema uvjeta za natjecanje i da je prvenstvo završeno. Slavlje je moglo početi. Upalile su se baklje, Tonči Stipanović završio je naravno odmah u moru, bacili su ga prijatelji, Tina Mihelić ogrnula se hrvatskom zastavom, pjesma je krenula..

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.