Braća Lovrović, riječki olimpijci: Kondicijska priprema donijela plasman u London

Petak, 08. lipnja 2012. 15:22 Napisao/la  Valentina Prokić

Regate strašno iscrpe  fizički i psihički i zbog toga se moramo spremati. Michael Ban je sjajan kondijski trener i odlično nas je spremio, objašnjava Marin Lovorović 

Marin i Dan Lovrović, riječka jedriličarska braća na Svjetskom prvenstvu u Hyeresu osigurali su plasman na Olimpijske igre u klasi Zvijezda. Marinu Lovroviću to će biti druge, jedrio je u Kini sa Sinišom Mikuličićem, mlađem bratu Danu, London su prve Igre.  Zanimljivo, jedriti su zajedno počeli prije četiri mjeseca, nakon što je Mikuličić odlučio reći dosta. Još zanimljivije je da su normu osigurali sa istim brojem bodova kao i druga hrvatska posada u Hyeresu u kojoj su bili Mate Arapov i upravo Siniša Mikuličić, koji se ipak odlučio vratiti nakon što se Arapovu ozlijedio flokista. Tko ide u London nije se znalo u cilju.

Trener, instruktor ronjenja, aktivni veslač...
Ban je u Scipionu počeo raditi prije tri godine. Prije toga je vodio kondicijsku pripremu u NK Grobničan, a zatim radio u fitness centru My me Davora Lješevića. U Scipionu je stekao ogromnu iskustvo, od trenera Dalibora Širole i višeg fizikalnog terapeuta Deana Misture. Imao je priliku raditi i s Ivanom Ljubičićem, prvoligaškim nogometašima, skijašima. Sada su najvažnija su braća Lovrović i njihov dobar nastup na OI. Zanimljivo, osim što je kondicijski trener, Ban je i instruktor ronjenja i aktivan sportaš. Već je deset godina u veslanju, tri je puta bio prvak Hrvatske, ima 110 veslačkih medalja ukupno, a trenutačno se sprema za novo prvenstvo Hrvatske u rujnu.

- Počeo sam plakati koliko sam bio sretan. Grlio sam konkurenciju po Hyeresu. Jedriličarima je bilo drago, uvijek je kada su braća u pitanju, baš su bili zadovoljni. Nismo znali na moru da smo ušli, čim smo se vezali ja sam išao trčeći tražiti rezultate. Nisam ih mogao uzeti u ruke, samo su mi ih pokazali, jer ih ne smiješ fizički dobiti dok ne budu izvješeni na oglasnu ploču, prisjetio se Marin Lovrović sretnih trenutaka u Hyeresu.

Što se Olimpijskih igara tiče, jedriti će 16 posada u akvatoriju Weymoutha. Bit će deset plovova i "medal race". Veliki dio cijele priče o uspjehu je i fizička priprema. Braća Lovrović rade s kondicijskim trenerom Michaelom Banom u Sportsko-rehabilitacijskom centru Scipion. U trenutku kada se Scipion selio sa Kantride na Zamet, trenirali su u centru Active.

– Regate strašno iscrpe fizički i psihički i zbog toga se moramo spremati. Michael je sjajan i odlično nas je spremio, kaže Marin Lovorović o svojem treneru.

Ni priča 26-godišnjeg trenera Michaela Bana nije ništa manje zanimljiva od one o plasmanu na OI. I njegov doprinos je bio velik.

– Marin me zvao još u siječnju, napravio sam cijeli plan i program i tempirao da budu u pravoj formi kada to najviše bude trebalo. Njihov je uspjeh veliki, jako malo ljudi u tako kratkom vremenu uspije osigurati normu, a velik je to uspjeh i u mojoj trenerskoj karijeri, počeo je svoju priču trener Michael Ban.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.