Poznati UFC-ov borac osuđen na smrt u Iranu, Donald Trump odmah reagirao

Utorak, 08. rujna 2020. 15:24 Napisao/la  SC
Navid Afkari
Navid Afkari

Poznati UFC-ov borac Navid Afkari osuđen je na smrtnu kaznu.

Iranski sud Afkarija je osudio na smrtnu kaznu zbog sudjelovanja u antivladinim protestima i ubojstvu Hassana Torkamana, zaposlenika jedne od iranskih vodovodnih kompanija.

Njegova obitelj tvrdi da Navid nikoga nije ubio, krivim se izjasnio dok su ga mučili.

Njegova braća također su sudjelovala u protestima, dobila su ukupno 81 godinu zatvora (54 i 27).

Šef UFC-a Dana White pokušava pomoći Afkariju, pozvao je Donalda Trumpa da poduzme korake kako bi spriječio smrtnu kaznu.

Trump je brzo odgovorio na Whiteov zahtjev.

- Čuo sam da Iran želi pogubiti zvijezdu borilačkih vještina čiji je jedini prekršaj sudjelovanje u antivladinim demonstracijama. Bilo je protestiranja protiv pogoršanja ekonomske situacije i inflacije u zemlji, napisao je predsjednik SAD.

Navid i njegova braća Vahid i Habib osuđeni su zbog sudjelovanja u protestima 2018. godine u gradu Shirazu.

Vahidu i Habibu na teret se stavlja samo optužba za sudjelovanje u demonstracijama, dok su Navida tjedan dana mučili sve dok se nije izjasnio da je kriv.

Učinio je to pred kamerama na iranskoj televiziji.

Njegova je majka ispričala je da nije mučen samo Navid.

Njegov brat Habib, koji je tri puta pokušao izvršiti samoubojstvo dok je bio u pritvoru, prošao je bolesnu torturu, mučili su ga na razne načine kako bi potvrdio Navidovu krivicu.

Iranske vlasti za sada šute.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.