CRO COP U FORMI

Mirko Filipović pobijedio nakon minute

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. 11:46 Napisao/la  SC

Filipović ručnom polugom svladao Japanca Shinichija Suzukawu

U sklopu tradicionalne tokijske priredbe Inoki Bom-ba-ye u Rygoku Sumo Areni gdje je prije dva mjeseca tamo pobijedio Randyja Blakea u osmini finala K-1 Grand Prixa, Mirko Filipović vratio se u MMA nakon godinu dana i borbe s Royem Nelsonom u UFC-u, te za minutu borbe pobijedio Shinichija Suzukawu. Nakon točno četiri godine 38-godišnji "Cro Cop"  u velikom se stilu vratio u Japan i u slobodnu MMA borbu po Inoki pravilima - kombinaciji pravila UFC-a i PRIDE-a, koja dopuštaju i takve ulične zahvate kao što su udaranje laktom i gaženje nogom po glavi.  Iako je Suzukawa relativno nepoznat borac, njegova korpulentna građa i velika masa pozivali su na oprez i ozbiljnost.

No ispostavilo se da je ovo borba neravnopravnih protivnika i Filipović je nakon nešto više od minute provedene u ringu savršenom ručnom polugom pobijedio  29-godišnjeg bivšeg japanskog sumo borca Shinichija Suzukawu kojemu je ovo bio debitantski nastup u MMA ringu. Cro Cop je pobijedio praktički bez primljenog udarca, ako se izostave dva ubadanja prstom u lijevo oko.

Suzukawa je krenuo letećim koljenom odmah na početku borbe, no pritom je dva puta ubo Mirka prstom u oko te je našem borcu trebala kratka pauza. Time samo kao da ga je razljutio te je Cro Cop krenuo silovito, nakon samo par sekundi je srušio Suzukawu i vrlo brzo zatim došao u dominantnu poziciju "full mount".

Nakon što nije imao prostora dovršiti protivnika udarcima u parteru, iskoristio je priliku i sve završio polugom na ruci u manje od dvije minute.Bila je to prva MMA pobjeda Mirka nakon dvije i pol godine!

Suzukawa je odlučio napraviti i mali show nakon meča te je nakon ustajanja s poda tražio nastavak obračuna, no to je vjerojatno nešto što je "pokupio" u kečerskim vodama, pa njegovi treneri nisu dozvolili da se situacija dodatno zakomplicira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.