HBS prekinuo medijsku borbu za odlazak na OI između Filipa Hrgovića i Marka Miluna

Utorak, 14. siječnja 2020. 12:05 Napisao/la  SC
Filip Hrgović
Filip Hrgović

 

Hrvatski boksački savez oglasio se povodom nedomica u medijskoj borbi između Filipa Hrgovića i Marka Miluna za mjesto na Olimpijskim igrama.

Evo priopćenja:

Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana. Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.
Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.
Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23-26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli! I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje, stoji u priopćenju.

Sada je jasno da na europske kvalifikacije u ožujku u Londonu ide Marko Milun.

Ako se plasira u polufinale turnira, Hrgović neće imati pravo nastupa na svjetskim kvalifikacijama u Parizu, jer svaka država smije dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji.

Hrgović u terminu europskih kvalifikacija ima profesionalni meč u Engleskoj, pa je htio otići na svibanjske kvalifikacije u Parizu.

Isto tako, Hrgović je predlagao meč protiv Miluna, pobjednik kojega bi trebao otići na Olimpijske igre u Tokiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.