POČINJE TOUR DE FRANCE

Kišerlovskom su važnije Olimpijske igre nego Tour

Utorak, 26. lipnja 2012. 14:13 Napisao  Marko Babić

Tour mi se sviđa mi se zbog previše etapa na kronometar, kaže Robert Kišerlovski

U subotu prologom dugim 6.1 kilometara u Liegeu krenut će 99. izdanje Tour de Francea, a jedini hrvatski predstavnik bit će Robert Kišerlovski, član kazahstanske momčadi Astana.

- Spreman sam. Volio bih pobijediti u barem jednoj etapi, a ostalo vrijeme smo na raspolaganju Janezu Brajkoviču koji će biti prvi vozač. Iskreno, tako mi je i bolje, nisam imao želju biti prvi vozač. Ima dosta etapa na kronometar koje mi nikako ne odgovaraju, rekao je Robert Kišerlovski kojem će ovo biti prvi nastup na najpoznatijoj svjetskoj utrci.

{jb_blackbox-right}Kišerlovski: Ne znam gdje ću voziti iduće sezone
- Moram vidjeti što će biti iduće sezone, postoje 50 posto šanse da ostanem u Astani. Postoji interes od strane drugih momčadi, moram razgovarati s menadžerom. Nisam još htio produžiti ugovor s Astanom, tu su mi čak radili neke probleme oko nastupa na Touru, no sad je sve ok, ustvrdio je Kišerlovski.{/jb_blackbox-right}

- Ono što znam o Touru je iz iskustva drugih vozača. Pametniji ću biti nakon utrke. Budući da se vozi po ljeti bit će naporno zbog visokih temperatura, a tu je i jaka konkurencija, što recimo nije bio slučaj na Giru d' Italia ove godine. Radi se o najorganiziranijoj utrci, mediji su ovdje najprisutniji, bit će to jedno dobro iskustvo, ustvrdio je Robert Kišerlovski.

U 20 etapa vozači će prijeći više od tri tisuće kilometra.

- Najteže će biti u etapama gdje je više uspona. Pitanje je kada će i kome doći krizni dani. Recimo Giro 2010. godine je bio težak sam po sebi, zadnja utrka u Švicarskoj bila je ubitačna zbog kiše, pa noge otečene..., dodao je najbolji hrvatski biciklist istaknuvši Cadela Evansa, branitelja naslova i Bradleyja Wigginsa kao glavne favorite za naslov.

Alberto Contador, koji je u tri navrata slavio na Touru, još uvijek je pod suspenzijom i neće moći nastupiti.

- Možda mi Tour postane draži nakon ove godine. Kao što sam rekao ne sviđa mi se zbog previše etapa na kronometar, imam noge za dulje etape. Pitanje je kako će se razvijati situacija. Netko ima snagu kada se lome skupine na dužim dionicima, nekome više odgovaraju velike skupine, pa ima snagu u završnom sprintu. Sve su svemu, svoju priliku ću tražiti u brdima.

Tour de France završava 22. srpnja, a šest dana kasnije (28. srpnja) Kišerlovskog očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Londonu u cestovnoj utrci.

- Bit će dovoljno vremena da se oporavim, a noge će biti prave, to sam siguran. Neću morati trenirati, noge će same vrtiti. Najvažnije je da dođem opušten i smiren. Ako već moram birati između Tour de Francea i Olimpijskih igara, radije bih uzeo dobar rezultat u Londonu nego na Touru. Olimpijske igre su ipak svake četiri godine i ne dobije se prečesto takva prilika, zaključio je Robert Kišerlovski.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.