TOUR DE FRANCE Kišerlovski slomio ključnu kost, 14. etapa sabotirana bačenim čavlićima!

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 18:46 Napisao/la  M. B.

Prema pisanju BBC-a najbolji hrvatski biciklist u padu je slomio ključnu kost i za  njega je Tour de France završen

Robert Kišerlovski, biciklist Astane, nije završio nedjeljnu etapu od Limouxa do Foixa u dužini od 191 kilometra, a prema pisanju BBC-a najbolji hrvatski biciklist u padu je slomio ključnu kost i završio je svoj nastup na najpoznatijoj svjetskoj utrci, a krajnje upitan je njegov nastup na Olimpijskim igrama u Londonu!

Slavio je Španjolac Luis Leon Sanchez Gil (Rabobank, 4;50:29) sa 47 sekundi prednosti ispred Slovaka Petera Sagana (Liquigas).  U ukupnom poretku u vodstvu je i dalje Britanac Bradley Wiggins (Sky Procycling) sa 2:05 prednosti ispred klupskog kolege Christophera Froomea.

Ali 14. etapu obilježio je događaj koji bi mogao biti početak skandala nakon što je ustanovljeno da su na cestu, točnije posljednji uspon na etapi,  bacani čavlići.

Naime, branitelj Cadel Evans nije imao sreće i probušila mu se guma. I dok je čekao pomoć, vodeći u ukupnom poretku Bradley Wiggins pokušao je usporiti tempo kako bi omogućio Evansu da ponovo uhvati priključak. Evansu se čak dvaput naknadno probušila guma na spuštanju, a isto se dogodilo i Wigginsu. Organizator je procijenio da je oko trideset biciklista imalo problema s probušenim gumama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.