Robert Kišerlovski propustio Giro zbog Tour de Francea: Gledam Giro i lupam glavom u zid

Četvrtak, 24. svibnja 2012. 16:17 Napisao  Marko Babić

- Spremao sam se za Giro već nekoliko mjeseci i kada vidim u kojem smjeru se razvija utrka vjerujem da bi, kada bi sve išlo prema planu, bio u samom vrhu, možda i među prva tri vozača, rekao je Kišerlovski

Robert Kišerlovski trenutno je u Rijeci, iako bi najbolji hrvatski biciklist vjerojatno radije pedalirao kroz etape Gira d' Italije. Ipak, ove sezone u Astani su odlučili da će Robert preskočiti ovu utrku i koncentrirati se na Tour de France.

- Trebao sam voziti i Giro i Tour de France, ali eto na kraju je ispalo drugačije. U Astani su spremali ekipu za Tour, tako da smo i ja i Slovenac Brajković tu upali, rekao je Robert Kišerlovski koji nikada nije krio da mu je Giro d' Italia najdrža utrka.

- Giro mi je najdraža utrka, u to nema sumnje. Pratim je ove godine i lupam glavom o zid. Spremao sam se za Giro već nekoliko mjeseci, bio sam izrazito motiviran i kada vidim u kojem smjeru se razvija utrka vjerujem da bi, kada bi sve išlo prema planu, bio u samom vrhu, možda i među prva tri vozača, dodao je Kišerlovski prokomentiravši odluku Astane da propusti Giro ove godine.

- Mogao sam inzistirati da vozim, ali nisam se htio prepirati s ljudima u Astani. Tour de France je ove godine puno više na kronometar što mi nikako ne paše, s druge strane to mi je odlična prilika da se spremim za Olimpijske igre u Londonu. Nadam se da će Brajković biti prvi vozač, ne bi mi sada baš dobro došlo da ja preuzmem tu ulogu, više bi mi odgovaralo recimo da probam ostvariti jednu etapnu pobjedu, ustvrdio je najbolji hrvatski biciklist kojega već početkom lipnja očekuju novi izazovi.

- Umoran sam od treninga, sada imam nekoliko dana s lakšim dionicama. Protekle dane sam bio u potpunosti iscrpljen, zaključio je Robert Kišerlovski.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.