TOUR DE FRANCE

Kišerlovski poslužio kao zračni jastuk

Ponedjeljak, 16. srpnja 2012. 10:52 Napisao  Marko Babić

Vjerojatno moram na operaciju, ali nisam prekrižio OI, kaže Kišerlovski kojemu je slomljena ključna kost

Robert Kišerlovski stvarno nema sreće. Nakon loma ključne kosti na Vuelti, teškog pada na utrci Pariz-Nica, te nešto lakših padova na prošlogodišnjem Giru i ovogodišnjem Tour de Franceu stigla je nova nevolja. Nakon uspona na brdo u 14. etapi Tour de Francea, kada su se biciklistima počele bušiti gume zbog čavlića na cesti, nekolicina vozača je stala i onda se dogodila nesreća. Prema priopćenju Astane Kišerlovski je pomagao kolegi Janezu Brajkoviću promijeniti gumu i na njega je naletio Amerikanac Levi Leipheimer.

Wiggins: Ovo pokazuje koliko smo ranjivi
Nakon 14. etape Bradley Wiggins vodeći u ukupnom poretku dobio je puno pohvala jer je u trenucima kada su se biciklisti našli u problemima usporio glavnu skupinu. U biciklizmu vlada etički kodeks da se nečija nesreća ne koristi kako bi se stekla prednost i Wiggins je usporio skupinu kako bi se svi s problemima mogli priključiti. Na kraju se i Wigginsu probušila guma.
- Ovo pokazuje koliko su vozači ranjivi na cesti i mislim da bi se i gore stvari mogle dogoditi. Navijači su blizu nas, na uskim cestama i nikada ne znate, rekao je Wiggins.

- Čavlići su uzrokovali paniku, stali smo skroz desno sa strane. Leipheimer nije gledao i srušio me je dok sam stajao sa strane. Svima su pucale gume, i na biciklama i autima, rekao je Robert Kišerlovski kojem su u glasu miješala tuga zbog nove nesreće i poneki glas zadovoljstva zbog dobre vožnje do spomenute nesreće.

- Nemam sreće, to je sve što mogu reći. Ljut sam i tužan jer prije svega to nije bila moja greška. Dođe mi slabo od tih biciklista koji ne znaju voziti. Njemu nije bilo ništa, ja sam mu ublažio pad, poslužio sam kao zračni jastuk, dodao je najbolji hrvatski biciklist.

- Ne znam što će sada biti. Slomljena je ključna kost, ovo je puno teže nego što je to bilo na Vuelti, prijelom je velik. Moram na operaciju najvjerojatnije, ali nisam još prekrižio Olimpijske igre jer ako odem pod nož mogu se dosta brzo vratiti na bicikl, rekao je Kišerlovski.

Četrnaestu etapu obilježili su čavlići na cesti, detalj koji je frapirao sve u svijetu biciklizma.

- Iskreno, uvijek sam imao u glavi neku fobiju da to netko ne bi napravio, evo sada se dogodilo. Policija radi na istrazi i koliko sam čuo mogli bi podignuti tužbu protiv organizatora zbog propusta. Nije mi jasno da se ovo može dogoditi na ovakvoj utrci i to u biciklizmu gdje su svi više manje korektni, dodao je Kišerlovski.

Žal je na kraju ostala i zbog odličnog nastupa i sjajne forme. Kišerlovski je osvojio peto mjesto u jednoj etapi, bio na putu da se probije među 20 najboljih u ukupnom poretku i završi visoko u poretku penjača.

- Svaki dan sam bio sve bolji, nisam uopće bio umoran. Čak ni u ovoj 14. etapi gdje sam se odlično osjećao i bio sam spreman na još jedan solidan rezultat. Ono što me tješi jest da imam dobre rezultate pa danas, sutra neće biti problema ako odlučim promijeniti ekipu, zaključio je Robert Kišerlovski.



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.