Liječnik Michele Ferrari progovorio: Nisam pomagao Lance Armstrongu da se dopingira

Subota, 15. prosinca 2012. 13:41 Napisao/la  SC

- Nikada nisam vidio da je Lance Armstrong koristio doping. Mogu samo reći da nikada nisam vidio ili čuo nešto o tome. Nikada od mene nije tražio informacije o dopingu, rekao je Ferrari

Ozloglašeni doktor Michele Ferrari negirao je optužbe da je pomogao američkom biciklistu Lanceu Armstrongu da se dopingira. Ferrari, koji je, poput Armstronga doživotno suspendiran od strane Anti-doping agencije Sjedinjenih Država, također je istaknuo da bivši američki biciklist nikada nije tražio nikakve informacije o dopingu od njega.

- Nikada nisam vidio da je Lance Armstrong koristio doping. Mogu samo reći da nikada nisam vidio ili čuo nešto o tome. Nikada od mene nije tražio informacije o dopingu. Postoje šestorica vozača koji su me optižili za to, ali nisam imao nikakav kontakt sa bilo kojim od njih- rekao je Ferrari.

Bivši Armstrongovi momčadski kolege Floyd Landis, Tayler Hamilton, Michael Barry, Levi Leipheimer, Chrristian Vande Velde i George Hincapie svjedočili su protiv Ferrarija, ali on i dalje tvrdi da je žrtva zavjere.

- Jedino što mogu reći o istrazi je da ne postoje nikakvi dokazi protiv mene, ali ni onih koji potvrđuju optužbe. Pretpostavljam da je za neke od tih biciklista federalna istraga dokazala doping, koji su organizirali sami i da bi se spasili pristali su biti sudionicima ove zavjere - istaknuo je Ferrari.

Zbog konzultacija s Ferrarijem ovoga tjedna su kažnjeni  Michele Scarponi i Giovanni Visconti, ali je ozloglašeni doktor odbio priznati krivnju. Istaknuo je da je njegova uloga u tim slučajevima bila samo u savjetovanju biciklista o najboljem programu treninga i upotrebi legalnih alternativa dopinga.

- Razmišljamo o pokretanju pravnog postupka u SAD protiv Anti-doping agencije Sjedinjenih Država, rekao je Ferrari.

Armstrong je u listopadu kažnjen doživotnom suspenzijom iz biciklizma, a uz to mu je oduzeto svih sedam titula osvojenih na Tour de Franceu. Amerikanac nikada nije bio pozitivan na doping tijekom karijere, a Anti-doping agencija SAD i Međunarodna biciklistička unija su ga kaznile na osnovu svjedočenja bivših momčadskih kolega. Zbog toga Ferrari smatra da je Armstrong bio čist.

- Pozitivan test bi bio pravi dokaz, ali ga nema. Tako da, ili je Armstrong bio čist, a po mom mišljenju jest, što i sam kaže, ili testovi nisu toliko važni. Ili je Međunarodna biciklistička unija korumpirana, naglasio je Ferrari.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.