OPRAH DOPING-SHOW

Armstrong priznao da je njegova karijera prevara

Petak, 18. siječnja 2013. 08:37 Napisao/la  SC

Moj koktel bio je EPO. Imao sam puno transfuzija krvi i uzimao sam testosteron, rekao je Armstrong

Lance Armstrong priznao je u razgovoru s Oprah Winfery da je uzimao doping! Intervju je u SAD-u emitiran u četvrtak i tako potvrdio sumnje koje su trajale već godinama.

- Da, uzimao sam doping, rekao je Lance Armstrong na najvažnije pitanje.

- U to vrijeme bilo je nemoguće pobijediti na sedam Tour de Francea bez dopinga. Ne bi rekao da sam varao jer pogledao sam definiciju varanja i ona kaže da je to stjecanje prednosti nedozvoljenim putem. Ovdje nije bilo nikakve prednosti, već smo svi bili u istoj situaciji budući da su mnogi biciklisti tih godina uzimali doping. Nisam izumio kulturu dopinga, ali nisam se ni borio protiv nje i to je moja pogreška i zato mi je jako žao. Zbog toga sada biciklizam plaća veliku cijenu, dodao je svojevremeno jedan od najboljih svjetskih biciklista.

- Nemam neki pravi odgovor na cijelu situaciju. Ova cijela situacija je jedna velika laž koju sam stalno ponavljao. I sada je kasno i za mene i većinu ljudi.  Ideja da je itko bio prisiljen uzimati doping jednostavno nije točna, ustvrdio je Armstrong na pitanje da li je prisiljavao i njegove momčadske kolege da uzimaju doping.

- Moj koktel bio je EPO. Imao sam puno transfuzija krvi i uzimao sam testosteron. U to vrijeme nisam se osjećao krivim, niti loše zbog toga što radim, ustvrdio je američki biciklist demantiravši da je uzimao doping nakon što se vratio biciklizmu poslije raka testisa.

- Nakon povratka u sezoni 2009. u biciklizam nisam se više dopingirao. Posljednji put sam granicu prešao 2005. godine. Imam puno mana, jako puno mana, ali svi ih imamo. Ostatak života provest ću pokušavajući vratiti povjerenje ljudi kojima se moram ispričati, ustvrdio je Armstrong demantiravši da je ikada bio pozitivan na doping testu, pa tako ni nakon famoze Utrke u Švicarskoj 2001.

- Ta priča nije istinita. Niti je doping test bio pozitivan niti sam ikoga platio, niti je Međunarodna biciklistička federacija sudjelovala u tome da se to zataška, rekao je Armstrong koji je priznao da je shvatio da je sve gotovo i da će biti otkriven kada je iskaz dao George Hincapie, njegov timski kolega koji je jedini sudjelovao u svih sedam slavlja Armstronga na Tour de Franceu.

- Cijela priča je dugo bila savršena. Kada sebe izvučem iz cijele jednadžbe to izgleda ovako. Pobijedite bolest, osvojite Tour de France sedam puta, imate sretan brak i djecu. To je mit, savršena priča koja nije bila istinita.  Mislio sam da se izvukao. Pretpostavljao sam da će se priče nastaviti još dugo vremena. Ovdje sjedim zbog dvogodišnje istrage.  Volim biciklizam i znam da će me mnogi sada gledati kao netko tko ne poštuje ovaj sport. Ako me budu trebali, bit ću prvi koji ću svjedočiti u istrazi oko dopinga u biciklizmu, zaključio je Lance Armstrong.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.