Lance Armstrong pod istragom, prijeti mu oduzimanje sedam naslova koje je osvojio na Tour de Franceu

Četvrtak, 14. lipnja 2012. 14:25 Napisao/la  SC

Američka antidopinška agencija (USADA) otvorila je istragu protiv Lancea Armstronga zbog navodnog uzimanja zabranjenih supstanci

Američka antidopinška agencija (USADA) otvorila je istragu protiv Lancea Armstronga, osvajača sedam Tour de Francea, pod optužbom da je od 1996. do 2011. godine uzimao zabranjena sredstva.  Ako bi se optužbe dokazale Armstrong bi mogao ostati bez svih naslova osvojenih u tom periodu, a mogao bi biti doživotno suspendiran iz biciklizma što mu sada previše ne znači budući da je u mirovini. Antidopinška agencija obavjestila je Armstronga o pokretanju istrage.

- Nikada se nisam dopingirao za razliku od onih koji me optužuju. Natjecao sam se 25 pogodina bez ikakve upotrebe zabranjenih sredstava, prošao sam više od petsto doping testova, rekao je Lance Armstrong komentiravši nove optužbe i tako ujedno uputivši otrovnu strelicu prema bivšim kolegama Floydu Landisu i Tyleru Hamiltonu koji su ga optužili da je uzimao doping.

Inače, po završetku karijere Armstrong se počeo baviti triatlonom, no zbog pokretanja istrage neće moći nastupiti na triatlonu u Francuskoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.