Kišerlovski: Organizatori su napravili glupost, mislio sam da će me uhvatiti hipotermija

Srijeda, 21. ožujka 2012. 19:19 Napisao  Marko Babić

Rekli su da su uvjeti na brdima dobri, a dočekao nas je snijeg. Smrznuo sam se kao nikad u životu, mislio sam da će me uhvatiti hipotermija, rekao je Robert Kišerlovski nakon treće etape.

Janez Brajković pobjednik je treće etape utrke kroz Kataloniju koja je prekinuta nakon odvoženih 155 kilometara od planiranih 210 zbog velike hladnoće i etapa je okončana na predposljednjem usponu na putu do vrha Port del Canto. Nakon prekida utrke suci su odlučili da se treća etapa neće uzeti u obzir u ukupnom poretku tako da je Švicarac Michael Albasini (GreenEdge) ostao u vodstvu. Nekoliko vozača, među kojima i Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) povukli su se na početku etape, a mnogi biciklisti su morali odustati za vrijeme nastupa, uključujući Andyja Schlecka (RadioShack-Nissan) pobjednika Tour de Francea u 2010. godini.

Problemi su krenuli s nesrećom nakon deset kilometara u koju je bio uključen i Ivan Basso (Liquigas-Cannondale). Većina biciklista koji su sudjelovali u nesreći nastavili su etapu, osim Juliana Deana (Garmin-Barracuda) i Frantiseka Rabona (Omega Pharma-QuickStep) koji su odvedeni u bolnicu.

Vrijeme je postajalo sve gore, kiša, magla i hladnoća koju je ubrzo popratio i snijeg, bili su pravi pakao za vozače. Uvjeti su bili toliko loši da su organizatori nakon 155 kilometara prekinuli utrku.

- Ne mogu vjerovati što su organizatori napravili. Rekli su da su uvjeti na brdima dobri, a dočekao nas je snijeg. Smrznuo sam se kao nikad u životu, mislio sam da će me uhvatiti hipotermija, rekao je Robert Kišerlovski nakon treće etape.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.