Kišerlovski na 11. mjestu okončao nastup na utrci u Španjolskoj

Subota, 07. travnja 2012. 19:33 Napisao  Marko Babić

Kišerlovski je subotnji kronometar okončao na 33. mjestu čime je pokvario plasman u ukupnom poretku budući da je uoči subotnje etape bio treći

Robert Kišerlovski, biciklist Astane, osvojio je 11. mjesto u ukupnom poretku utrke Vuelta Ciclista al Pais Vasco na kojoj je slavio Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi). Kišerlovski je u posljednju etapu, kronometar u dužini od 18.9 kilometara okončao na 33. mjestu s 1:14 minute zaostatkom za pobjednikom Sanchezom koji je istu dionicu prošao za 28:48 minute.

- Zadovoljan sam jer znam da noge dobro rade, istaknuo je Robert Kišerlovski nakon posljednje etape.

Najbolji hrvatski biciklist u posljednju dionicu ušao je na sjajnom trećem mjestu, no kako je i sam često istaknuo, kronometar mu je najslabija disciplina i to se još jednom pokazalo i u subotnjoj etapi.

- U kronometru nisam htio ništa riskirati jer je bio samoubilački tempo, tako da sam u zavojima išao pomalo. Sada me čekaju tri jednodnevne utrke i nisam htio riskirati neku ozljedu, Čekaju me još mnogi izazovi i vjerujem da moje vrijeme tek dolazi, zaključio je Kišerlovski.

Kišerlovski je u poretku najboljih brdskih vozača zauzeo osmo mjesto, dok je na ljestvici sprintera bio treći.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.