U finalu sude dvojica od trojice VAR-sudaca, koji su dosudili kazneni udarac za Englesku

Petak, 09. srpnja 2021. 18:25 Napisao/la  SC

Za VAR će biti zaduženi Nizozemac Van Boekel i Nijemac Gittelmann, umjesto Poljaka Gila u VAR sobu upao je Nijemac Marco Fritz

Iznuđeni penal
Iznuđeni penal

Englezi su do finala stigli zahvaljujući kaznenom udarcu, koji je izazvao ogorčenje sportske javnosti.

Najblaže napisano, od suđenja na tako visokoj razini s pravom se očekuje puno više.

Dojam da je glavni sudac Danny Makkeile nasjeo vještom iznuđivanju penala engleskog napadača Raheema Sterliga mogao bi se opravdati previdom da VAR soba nije potvrdila odluku glavnog suca.

Nizozemski sudac nije ni pogledao snimak spornog trenutka!

U VAR sobi tijekom polufinala između Engleske i Danske sjedili su Pol van Boekel (Nizozemska), Christian Gittelmann (Njemačka) i Pawel Gil (Poljska).

UEFA se ponaša kao da se ništa u polufinalu nije dogodilo budući da će u VAR sobi tijekom finala sjediti dvojica od trojice spomenutih sudaca.

Za VAR će biti zaduženi Nizozemac Van Boekel i Nijemac Gittelmann, umjesto Poljaka Gila u VAR sobu upao je Nijemac Marco Fritz.

Glavni sudac je Nizozemac Bjorn Kuipers, pomoćnici su Sander van Roekel i Erwin Zeinstra.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.