Rangersima 12 mjeseci zabrane kupovanja igrača, bivšem direktoru doživotna zabrana rada

Utorak, 24. travnja 2012. 08:57 Napisao/la  SC

Craig Whyte, koji je optužen da nije imao potrebne kvalifikacije da bude direkotr kluba, mogao bi biti kažnjen i iznosom do 200 tisuća funti.

Škotski prvoligaš Glasgow Rangers kažnjen je s godinu dana zabrane kupovanja igrača, dok je vlasnik Craig Whyte dobio doživotnu zabranu obavljanja bilo kakvih funkcija u škotskom nogometu. Škotski nogometni savez ujedno je kaznio Rangerse sa 160 tisuća funti odnosno 1,4 milijuna kuna.

Whyte, koji je optužen da nije imao potrebne kvalifikacije da bude direktor kluba, mogao bi biti kažnjen i iznosom do 200 tisuća funti.

- Sve ovo ne utječe na moj život, jednostavno sam razočaran što su napravili ovom klubu. To je skandal, rekao je Whyte.

Inače, Rangersi su otišli u stečaj nakon što je klub izgubio sudski spor i bio je dužan platiti 49 milijuna funti poreza. Klub nije bio u mogućnosti platiti toliki iznos, te je upravljanje preuzeo stečajni upravitelj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.