Švedski izbornik pokušao objasniti da nije uvrijedio Šveđanina zbog srpskog porijekla

Utorak, 28. ožujka 2023. 16:22 Napisao/la  SC
Janne Andresson
Janne Andresson

Švedski izbornik sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare nakon što se pred kamerama posvađao  sa stručnim komentatorom Bojanom Đorđićem.

Poslije utakmice protiv Azerbajdžana (5:0) Bojan Đorđević i Janne Andresson žestoko su počeli raspravljati o maloj minutaži Jespera Karlssona, na kraju je švedski izbornik izgubio živce i dobacio Đorđiću:

- Baš si ti bio igrač i trener na ovakvom nivou! Možda si trebao predstavljati nekog drugog, dobacio je Andersson što je Đorđića isprovociralo do kraja:

- Koga sam trebao predstavljati? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopće pokušavate reći? Što to implicirate? To je je*eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od izbornika jedne reprezentacije, uzvratio je Đorđić.

Andresson je drugi dan sazvao novinare da bi kazao sljedeće:

- Ono što sam uradio pred kamerama na kraju utakmice nije bilo dobro. Ogroman je pritisak zbog toga i zato sam ovdje da kažem vam što imam reći. Tražim Bojana, nazivam ga, šaljem mu poruke, ali se ne javlja. Želim mu objasniti svoje ponašanje, ali nemam se namjeru ispričavati. Mogu razumijeti da je on moju rečenicu shvatio na onakav način, ali to nisam mislio. Mrzim rasizam i slične stvari. Ispričavam se ako je on to shvatio na takav način, ali to nisam mislio, to nisam ja. Dobio sam onakva pitanja i pretjerao sam, to je bilo loše. Zbog toga želim pričati s Bojanom. Kada sam pitao koga predstavlja, mislio sam na to da li je igrač, trener ili analitičar, apsolutno ništa drugo, kazao je Andersson.

Na pitanje planira li zbog bog toga podnijeti ostavku, Andersson je kazao:

- Ne! Svi imamo dobrih i loših dana. Imao sam loš dan i to je to. Bilo je kasno, osjećam se loše, jer sam razočarao sam sebe. Imam veliko poštovanje prema svima i poštujem svako mišljenje, jer je to dio ovog posla. Nisam to pokazao jučer i zato sam razočaran. Nadam se da će se Bojan javiti da popričamo o ovome što se dogodilo, kaže Andersson.

Inače, 41-godišnji Bojan Đorđić je rođeni Srbin sa švedskom putovnicom, nogomet je počeo igrati u švedskom Vasalundu, tijekom karijere igrao je između ostalih za Manchester United, Sheffield United, Crvenu zvezdu, Glasgow Rangers...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.