Robert Prosinečki: Oporavio sam se nakon operacija, najvažnije je da su svi nalazi dobri

Utorak, 19. veljače 2019. 15:35 Napisao/la  SC
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

 


Robert Prosinečki nakon skoro dva mjeseca doputovao u Sarajevo gdje je u utorak prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prosinečki se oporavio od zdravstvenih tegoba:

- Osjećam se odlično, oporavio sam se nakon operacija i što je najvažnije svi nalazi su mi dobri. U početku sam morao voditi računa o ishrani ali sada je i to sve ok, tako da nemam nikakvih poteškoća. Ostalo je još da uradim tu jednu manju korektivnu operaciju i to će vjerovatno biti nakon utakmice sa Grčkom. Raspoložen sam i nestrpljivo čekam da krenemo u ove nove kvalifikacije.
Nismo dobili laganu grupu. Italija koja se nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo je favorit i oni ne bi smjeli sebi dozvoliti da se ne kvalificiraju na još jedno veliko najtecanje u kratkom periodu. Tu je i uvijek nezgodna Grčka, imamo Fince koji isto nisu lagani ali mislim da Lihtenštajn i Armenija ne dolaze u taj krug u kojem bi imale šanse da odu na Evropsko. BiH ima kvalitetne igrače i mi samo razmišljamo da odemo na Europsko prvenstvo. Ja sam optimist, vjerujem da svi moji igrači imaju veliku želju da se ode na na Europsko prvenstvo, prenosi sporsport.ba izjavi izbornika BiH.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.