ROBERT PROSINEČKI Od jedne slabe utakmice napravili smo kao da ništa ne valja

Srijeda, 12. lipnja 2019. 01:22 Napisao/la  SC
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

 

BiH reprezentacija doživjela je poraz (1:2) od Italije u Torinu u utakmici koja je ponovo iskazala veliki potencijal BiH nogometa:

Povela je BiH pogotkom Edina Džeke, Italija je u nastavku preokrenula rezultat:

- Igrači su odradili su izvanrednu utakmicu gdje smo imali jako puno ili dovoljno prilika da rezultat bude sasvim drugačiji. Kod 1:0 imali smo šansu i za 2:0 i onda bi možda sve bilo gotovo. U nogometu je tako. Igrali smo protiv takve selekcije koja sve kažnjava. Nismo zaslužili da izgubimo. Ako BiH bude ovako igrala, za budućnost nema brige. Šteta što nismo s bodom otišli kući, ali to je jednostavno tako. Prvi gol nije bio kiks golmana. Ne znam hoće li Insigne zabiti više ikada takav gol. Frajer sa 16 metara zabije iz voleja. Danas su igrači stvarno odigrali odlično. Evidentno je da je bilo kikseva. Nije to sigurno dobrodošlo, pogotovo oni kao protiv Finske, ali danas su momci igrali stvarno odlično. S jednom Italijom igrati tako, još smo dominirali u jednom periodu. Okrenulo se jednostavno, Italija je velika reprezentacija i znali smo da će napasti u zadnjih 15-20 minuta jer su igrali kod kuće. Ne mogu ništa zamjeriti momcima. Bilo je grešaka, ali to je jednostavno tako. Bez grešaka nema golova. Moramo ih što više smanjiti ako u budućnosti želimo igrati s velikima i otići na EP.

Najvažmije  za Prosinečkog je da su igrači pozitivno reagirali nakon poraza u Finskoj:

- Odigrali smo jednu slabu utakmicu u mom mandatu i od toga smo napravili kao da ništa ne valja. Finci su jednostavno bili bolji. Možda smo mislili da će biti lakše, ali ja mislim da smo bolja reprezentacija od Finske, ali to se jednostavno dogodi. Teško je protiv Italije, koja ima toliko broj kvalitetnih igrača, odigrati bez greške, rezultat nije onakav kakav je trebao biti, ali šta je tu je. Grci su izgubili, evidentno se nisu oporavili od Italije. Sve je otvoreno. U devetom mjesecu imamo dvije utakmice koje moramo dobiti. naglšava Prosinečki.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.