Švedski navijači na dirljiv način počeli oproštaj od Ivana Turine

Četvrtak, 02. svibnja 2013. 19:51 Napisao/la  SC

Ivan Turina u četvrtak je pronađen mrtav u svom stanu u Stockholmu. Sve utakmice Prve i Druge švedske lige započet će minutom šutnje

Švedski navijači i igrači oprostili su se u četvrtak od Ivana Turine, hrvatskog vratara koji je iznenada preminuo u 33. godini života. Donijeta je odluka da će sve utakmice prve i druge lige započeti minutom šutnje.

Prva na rasporedu bila je utakmica Druge lige između Hammarbyja i Assyriska, a navijači su se na dirljiv način oprostili transparentnom: "Počivaj u miru, Ivan" uz broj 27 koji je pokojni vratar nosio na leđima u svojem AIK-u.

U petak je na rasporedu utakmica Prve lige između Malmöa i Norrköpinga, a svi igrači će nositi crni trak.  

Inače, budući da je Turina nosio broj 27 u 27. minuti prvoligaške utakmice prikazat će se fotografija Turine i pozvat će navijače da zaplješću.

Ivan Turina u četvrtak je pronađen mrtav u svom stanu u Stockholmu. Bivši vratar Dinama legao na počinak u noći sa srijede na četvrtak i više se nije probudio. Policija je potvrdila da smrt nije nastupila nasilno, prema svemu sudeći zatajilo je srce vratara AIK-a.
sedFoto www.aftonbladet.se

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.