GAZDA RIJEKE SLAVI

Volpijeva Spezia ušla u talijansku Serie B

Nedjelja, 06. svibnja 2012. 17:20 Napisao/la  SC

Spezia - Latina 3:0. Momčad Spezie, vlasnik koje je gazda Rijeke Gabriele Volpi, osvojila je prvo mjesto u Lega Pro (treća liga)

Momčad Spezie, vlasnik koje je gazda Rijeke Gabriele Volpi, ostvarila je plasman u drugi razred talijanskog nogometa nakon što je na svojem stadionu Alberto Picco s uvjerljivih 3:0 pobijedila Latinu.  Golove za povijesni uspjeh nogometnog kolektiva iz La Spezie postigli su Iunco (37), Evacuated (45) i Vannucchi (54). Slavlju kluba iz Ligurije svjedočilo je 11 tisuća navijača koji su se natiskali na stadion  Alberto Picco.  Momčad koju kao trener vodi  Michele Serena (nekadašnji branič Intera i Juventusa) naslov je osvojila  zahvaljujući boljoj gol razlici od Trapanija.

- Teško da će se ovakav dan za naš klub opet ponoviti. Navikao sam na ovakve slavljeničke emocije u vaterpolu, ali ovo je ipak nešto posebno. Prije četiri godine smo bili u Serie D, a sada smo članovi Serie B. Nećemo stati samo na ovome. Od sutra nastavljamo avanturu s krajnjim ciljem - Serie A. Nisu bitni samo novci, važno je da klub na tom putu ima kvalitetne igrače, objasnio je nakon velikog slavlja Gabriele Volpi, koji je Speziu kupio prije četiri godine, uloživši u klub pred bankrotom desetak milijuna eura.  Jaki utjecaj obitelji Volpi zaokružuju dva sina  Matteo i  Simone koji obnašaju ulogu predsjednika, odnosno dopredsjednika Spezie.

Domaći "tifosi" čekali su 37 minuta na prvo slavlje. "Led je probio" kapetan Iunco, koji je pravim eurogolom s 25 metara svladao nemoćnog gostujućeg vratar Martinuzzija. U prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela  Evacuated  je glavom povisio na 2:0 i domaćina doveo na korak od Serie B. Sve dileme otklonio je u devetoj minuti nastavka  Vannucchi za veliko slavlje u gradiću od stotinjak tisuća žitelja, poznatom po vojnoj industriji.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.