Ukrajinsko prvenstvo: Kijevljani uvjerljivi uoči Dinama, Shakhtar potvrdio jesenski naslov prvaka

Petak, 30. studenog 2012. 20:34 Napisao/la  SC

Ognjen Vukojević igrao je od 68. minute u pobjedi Dinama kod Hoverle 4:2. Darijo Srna igrao je do 76., a Eduardo do 59. minute u slavlju Shakhtara kod Kryvbasa

HOVERLA - DINAMO (K) 2:4

Stadion Avanhard Ushgorod Gledatelja: 10.000.

Sudac: Oleksandr Derdo

Strijelci: 1:0 Balafas (12'), 1:1 Haruna (14'), 1:2 Ideye (18'), 1:3 Dudu (45'), 2:3 Raičević (61'), 2:4 Jarmolenko (72')

Žuti kartoni: Jedigarjan (Hoverla), Miguel Veloso, Haruna, Dudu  (Dinamo Kijev)

Crveni kartoni: Balafas (Hoverla 90'-drugi žuti karton), Bogdanov (Dinamo Kijev 90'-prigovor)

HOVERLA: Aleksandr Nađ, Pavlo Ščedrakov, Mališić, Balafas, Raičević, Stanislav Pečenkin, Bordian, Dmitro Trukhin (70' Miščenko), Jedigarjan (64' Jordi), Odonkor, Le Tallec (70' Kosirin).

DINAMO KIJEV: Koval, Betao, Taiwo, Mikhalik, Miguel Veloso, Dudu, Garmaš, Jarmolenko, Haruna (68' Vukojević), Gusev (26' Bogdanov), Ideye, Dudu (89' Mehmedi).

Iznimno zanimljiva bila je prva utakmica 18. kola ukrajinske Premier lige u Ushgorodu. Iako je domaća Hoverla pretposljednja, pružila je izuzetno jak otpor kijevskom Dinamu. Štoviše, Hoverla je stigla i do vodstva. Igrala se 12 minuta kda je Balafas iskoristio kardinalnu pogrešku mladog vratara Kijevljana Kovala i doveo svoju momčad u vodstvo od 1:0. Ta je činjenica mobilizirala skorašnjeg protivnika hrvatskog prvaka, pa je svega šest minuta kasnije na semaforu svijetlilo 1:2 zahvaljujući pogocima Harune i Ideyea.

U posljednjim sekundama sudačke nadoknade prvoga dijela Dudu je povisio na 1:3. U početnoj fazi nastavka nova velika pogreška Kovala omogućava crnogorskom reprezentativcu Marku Raičeviću četvrti pogodak sezone i povratak Hoverle u susret. Ipak mirniju završnicu Kijevljanima osigurava Jarmolenko pogodivši nakon kontre za 2:4 i barem za večeras povratak na drugu poziciju u ligi. Ognjen Vukojević u igru je ušao u 68. minuti i imao jednu polupriliku, dok Nike Kranjčara nije bilo niti na klupi. U utorak Kijevljani gostuju kod imenjaka u Zagrebu i biti će to njihov posljednji službeni nastup do polovine ožujka 2013 godine.

KRYVBAS - SHAKHTAR 0:2

Stadion Metalurga Kryvy Rih: Gledatelja: 24.000

Sudac: Anatoli Žabčenko

Strijelci:0:1 Mikhitaryan (29'), 0:2 Alex Teixeira (47')

Žuti karton: Dedečko (Kryvbas)

Crveni kartoni: Fernandinho (Shakhtar 52'-drugi žuti karton), Antonov (Kryvbas 69'- izravni crveni karton)

KRYVBAS: Štanko, Lobjanidze, Lisickij, Šeršun, Serdjuk (60' Balić), Jeslinek, Matic, Valyeev (55' Dedečko), Bartulović, Samodin (83' Aleksandr Ivaščenko), Antonov.  

SHAKHTAR: Pjatov, Srna (76' Ilsinho), Rakickij, Kučer, Rat, Stepanenko, Fernandinho, Mikhitaryan, Wilian, Alex Teixeira (76' Douglas Costa), Eduardo Da Silva (59' Dević)

Dominacija Shakhtara potvrđena je i na posljednjem ligaškom ispitu u prvom dijelu sezone. Gostovanje kod Kryvbasa donijelo je još jedan rutinski uspjeh sastavu Mircee Lucescua, za koji je do 76 minute igrao kapetan Darijo Srna, dok je do 59 minute na terenu u gostujućim redovima boravio Eduardo Da Silva. Kod Kryvbasa cijelu je utakmicu odigrao Mladen Bartulović. Za aktualne, a po svemu sudeći i buduće prvake Ukrajine, pogodili su Mikhitaryan u 29. i Alex Teixeira u 47. minuti, a od 52. minute gosti su igrali s igračem manje nakon što je u samo dvije minute Fernandinho skupio dva žuta kartona i zaradio prijevremeno tuširanje. Brojčanu ravnotežu na terenu vratio je Antonov nakon isključenja u 69. minuti.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.