Ajax na stadionu želi žene i djecu, savez želi prazne tribine

Petak, 06. siječnja 2012. 17:02 Napisao  Marko Babić

Prva utakmica Kupa prekinuta je zbog utrčavanja domaćeg navijača i sukoba s vratarom AZ-a Estebanom Alvaradom

Čelnici Ajaxa zatražili su od Nogometnog saveza Nizozemske da dopusti ženama i djeci ulaz na kup utakmicu protiv AZ-a 19. siječnja koja će se ponovo odigrati nakon što je prva prekinuta zbog utrčavanja domaćeg navijača na travnjak i sukoba sa suparničkim vratarom Estebanom Alvaradom. Savez je donio odluku da se utakmica mora ponovo odigrati i to pred praznim tribinama.

- Savez je zatražio da predamo službenu zamolbu i definiramo sve okolnosti oko nadolazeće utakmice, a oni će donijeti odluku. Jedan od zahtjeva je da se dopusti ženama i djeci ulaz na stadion - stajalo je u priopćenju kluba.

Sličan primjer dogodio se u turskoj gdje su žena i djeca imala pravo ulaz na utakmice Fenerbahčea nakon što je Turski savez prvotno kaznio klub igranjem pred praznim tribinama.

Ajax i AZ susret će se i 22. siječnja u prvenstvu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.