Nasser Al Khelaifi: Odbio sam 180 milijuna eura za Mbappea, bio sam siguran da će ostati!

Srijeda, 22. lipnja 2022. 11:21 Napisao/la  SC

Svake godine, svakog ljeta, događa se ista stvar. Ponavlja se da ne poštujemo fair play, da ne poštujemo druge, kaže vlasnik PSG-a

 Al Khelaifi i Mbappe
Al Khelaifi i Mbappe

Vlasnik PSG-a Nasser Al Khelaifi u razgovoru za Marcu objasnio je prije svega španjolskoj javnosti što misli o tužbi LaLige da PSG krši financijski fair play i zbog čega je Kylian Mbbape ostao u Parizu.

- Svake godine, svakog ljeta, događa se ista stvar. Ponavlja se da ne poštujemo fair play, da ne poštujemo druge? Znamo što možemo, koga možemo dovesti, znamo najbolje što možemo i nitko nam ne mora govoriti što da radimo. Ako to učinimo, to je zato što možemo. Pogledajte slučaj Messija. Ista priča, rekli su da je to financijski nemoguće, a mi smo zaradili s Messijem. Mislim da bi se LaLiga trebala usredotočiti na svoju ligu, jer je postala nezanimljiva.... Naš stil je da se ne miješamo u poslove drugih klubova, drugih liga ili saveza, to nije naš stil ponašanja. Ali neću prihvatiti da nam drugi drže lekcije. Baš me briga što Tebas govori (predsjednik LaLige, op.a.), istina je da se o tome priča godinama. Imamo nogometni projekt koji gradimo i idemo dalje. Ne brine nas sve što se sve objavi u medijima, jer ne možemo gubiti vrijeme na sve što se objavljuje, kazao je Al Khelaifi.

Ovako je vlasnik PSG-a objasnio pozadinu Mbappeova neostvarena transfera u Real Madrid:

- Jako poštujem Real Madrid kao klub, to je veliki klub, ali Kylian nije odlučio obnoviti ugovor s PSG-om zbog novca, to je prva stvar. Ponuda Madrida bila je bolja od naše. Mbappe je imao i druge ponude, ali je odabrao PSG i do zadnjeg trenutka nismo razgovarali ni s njim, ni s njegovom obitelji o novcu. Kylian je prije svega bio zainteresiran za projekt, za nogomet i sport. On je Parižanin, on je Francuz i želio je ostati ovdje da predstavlja svoj grad i svoju državu, svoj klub i nije fer to što se o njemu govori. Njemu novac nije najvažniji, želi pobjeđivati ​​i biti dio sportskog projekta. Ne znam što kažu u Madridu, znam da je Mbappe želio ostati još prije godinu dana. Čuo sam da je Mbappe rekao da želi igrati za Madrid, ali to nije bila istina. Prošlo ljeto Madrid je ponudio između 170 i 180 milijuna eura. Ako se doda njegova plaća, to je bolja ponuda od naše. Odbio sam 180 milijuna eura, rekli su mi da sam lud, jer je na kraju ove sezone mogao otići besplatno. Učinio sam to jer sam bio siguran da će Kylian ostati, dobro poznajem njega i njegovu obitelj, znam što želi. Kylian je vrlo ozbiljan, profesionalan, želi igrati i pobjeđivati, nije ga briga za novac. Razumijem da su Madrid razočarani, ali nije pošten reći za Mbappea da je ostao zbog novca, poručuje Al Khelaifi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.