Marco Materazzi slikao se ispod bizarne statue izlivene prema incidentu u finalu SP-a 2006

Utorak, 06. studenog 2012. 20:02 Napisao/la  SC

Ispred ulaza u Pompidou postavljena je statua koja je izlivena prema incidentu koji se dogodio kada je Zinedine Zidane nasrnuo glavom na Marca Materazzija

Marco Materazzi, stoper Juventusa i talijanske reprezentacije, posjetio je pariški umjetnički centar Pompidou da bi se slikao ispod brončane statute koja služi kao bizarni podsjetnik na finale SP-a 2006. godine.

Naime, ispred ulaza u Pompidou postavljena je statua koja je izlivena prema incidentu, koji se dogodio kada je Zinedine Zidane nasrnuo glavom na Marca Materazzija. Zbog udaranja igrača Zidane je isključen u posljednjoj utakmici koju je odigrao za reprezentaciju, bez njega francuska reprezentacija bila je obezglavljena. Italija je na kraju pobijedila nakon izvođenja jedanaesteraca i postala svjetski prvak.

Incident je izazvao brojne polemike, poglavito kada se otkrilo da se Materazzi u žaru borbe sjetio Zidaneove sestre. Za Talijane Materazzi je vrlo pragmatično obavio glavninu posla u finalu, za Francuze Zidane je opravdano pretjerao braneći čast svoje obitelji.

Na kraju je ispred Pompidua osvanula kontroverzna statua ispod koje se Materazzi vrlo ugodno osjećao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.