Luis de la Fuente: Znamo potencijal Hrvatske, ali moramo nametnuti naš stil igre

Ponedjeljak, 10. lipnja 2024. 11:44 Napisao/la  SC

Pripremne utakmice su nam utakmice donijele puno, najviše na osobnoj razini. Ispunila su se očekivanja uoči početka Eura, tvrdi španjolski izbornik

Luis de la Fuente: Znamo potencijal Hrvatske, ali moramo nametnuti naš stil igre

Reprezentacija Španjolske uvjerljivo je svladala Sjevernu Irsku (5:1) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči otvaranja Eura 2024 protiv Hrvatske u Berlinu.

Izbornik Luis de la Fuente nije krio zadovoljstvo načinom na koji je ostvarena druga pobjeda u ovom ciklusu, ali i činjenicom da se na teren vratio mladi veznjak Barcelone Pedri Gonzales i povratak nakon ozljede proslavio dvama golovima.

- Uvijek sam govorio da Pedri mora biti Pedri, nikad ne znamo koja je njegova najbolja verzija. Treneri mogu utjecati na samopouzdanje igrača, ali su igrači ti koji moraju napraviti iskorak. Želim da Pedri igra bliže kaznenom prostoru, između linija, da koristi prednost završnog pasa. Vjerujem da možemo puno dobiti od njega, rekao je Luis de la Fuente.

Španjolska na Euro 2024 odlazi s dvjema uvjerljivim pripremnim utakmicama, protiv Andore i Sjeverne Irske postigli su deset golova, primili samo jedan.

- Pripremne utakmice su nam utakmice donijele puno, najviše na osobnoj razini. Ispunila su se očekivanja uoči početka Eura, imamo odličnu konkurenciju unutar momčadi, a igrači znaju da je to za njih dobro, dodao je izbornik Furije.

Španjolska nastup otvara protiv Hrvatske 15. lipnja u Berlinu.

De la Fuente nije skrivao zadovoljstvo igrom svoje momčadi na individualnom i kolektivnom planu u dvije prijateljske utakmice s lakšim suparnicima. Prije testa sa Sjevernom Irskom, Furija je razbila i Andoru (5:0).

- Znamo potencijal kojeg Hrvati imaju, ali mi moramo igrati našu igru i nametnuti naš stil. Mislim da su svi naši igrači svježi, u najboljem stanju, te gladni i željni natjecati se na vrhunskoj razini, zaključio je Luis de la Fuente.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.